close
Destinatii ⇣EuropaFranta

5 lucruri pe care trebuie sa le faceti in Marseille

Marseille este al doilea cel mai mare oras din Franta si cel mai mare port de la Marea Meditarana. Cunoscut si sub numele de Port d`Afrique, orasul a fost fondat in jurul anului 600 inainte de Hristos de catre fenicieni. Inca din cele mai vechi timpuri, Marseille a fost un important centru comercial, lucru care s-a pastrat si astazi. Datorita activitatii portuare si nu numai, in Marseille puteti gasi orice, la preturi care fac de rusine celelalte centre comerciale din Europa.

Cum ajungeti la Marseille?

Aveti mai multe posibilitati:

  • cu avionul: la 30 de kilometri distanta de oras se afla aeroportul Marseille-Provence International, de unde se poate ajunge in oras in mai putin de jumatate de ora;
  • cu trenul: cea mai importanta gara e St. Charles. Marsilia e conectata prin linii pentru TGV cu toate marile orase din Franta, implicit cu Paris (cale de 3 ore), Lyon, Nice, Strasbourg etc.
  • cu autocarul: compania de transport cea mai des intalnita este Eurolines. Statia principala este cea de la St. Charles, de pe strada Rue Honnorat.
marseille 8
marseille 7
BK04MARSEILLES
marseille 5
marseill 4
marseille 3
marseille 2
marseille 1

 Ce sa faceti in oras?

Daca va mai aduceti aminte, orasul a fost in 2013 capitala europeana a culturii pe buna dreptate, deoarece gazduieste numeroase festivaluri culturale, printre care si Avec le Temps, La fete Bleue, Le Festival du Plateau, La Fiesta Des Suds etc.

Printre obiectivele principale turistice se afla vechiul port (in care inca se mai desfasoara activitati comerciale clasice, cu licitatii de peste), Notre Dame de la Garde, o biserica straveche in care, odinioara, pescarii obtineau binecuvantarea barcilor, Muzeul Portului Roman si Muzeul de Arheologie Mediteraneana, Le Panier, care este cel mai vechi loc din oras si multe altele.

Daca va duceti in afara orasului, atunci trebuie sa vizitati les Calanques, care sunt o serie de fiorduri intre Marseille si Cassis.

Recomandarea noastra ar fi sa vizitati si restaurantele locale mai putin pe cele din zona portului, in care se practica atat preturi mari, dar in care nu de putine ori izbucnesc si scandaluri (proverbiale).