close
Companii aeriene

Emirates Airlines patrunde pe piata din Romania

Wizz Air va avea parte de concurenta pe traseul Bucuresti – Dubai si viceversa. Conform unor suse, cei de la Emirates Airlines doresc sa isi extinda activitatea in Romania; in acest sens, oficialii companiei s-au intalnit in ultimele luni atat cu reprezentantii celor mai importante agentii de turism, cat si cu oficialii aeroportului Otopeni. Desi nu s-a anuntat nimic in acest sens, sunt sanse reale ca incepand cu primul trimestru al lui 2015 intre Bucuresti si Dubai sa aiba loc curse periodice.

Referitor la acest aspect, va fi interesant de observat ce anume vor alege turistii Romani: vor alege sa mearga cu Wizz Air, care este o companie low cost, sau vor alege sa mearga cu Emirates Airlines, care este o companie de linie si care in niciun caz nu opereaza cu tarife modice, dar care totodata, ofera servicii de zbor mult mai bune decat cei de la Wizz.
airbus_a380_emirates_airlines_215213_aircraft_wallpaper
Emirates Airlines are o flota de 218 avioane, care ajung in peste 174 de destinatii. A fost fondata in 1985 cu sprijinul familiei regale a emiratului, care a finantat compania cu peste 10 milioane de dolari. Astazi, compania transporta peste 40 de milioane de pasageri anual, iar planurile de extindere par sa functioneze perfect. In ceea ce priveste flota, cele mai multe avioane sunt Airbus A330/A340, Airbus A380 si Boeing 777. Referitor la acest aspect, compania are o politica interesanta, a carui principiu principal este de a mentine flota cat mai tanara. De exemplu, la acest moment, varsta medie a avioanelor este de numai 6 ani, spre deosebire de multe dintre avioanele competitorilor, care ajung pana la o varsta venerabila de 20 de ani de activitate.

Emirates mai opereaza si servicii speciale de transport prin divizia Sky Cargo si prin Emirates Executive, cea din urma fiind o divizie destinata transportului persoanelor VIP. Ea se desfasoara la bordul unui avion Airbus A319 Business Jet si are o capacitate de doar 19 persoane. Toate serviciile sunt de lux, iar in interiorul avionului sunt amenajate camere echivalente, din punct de vedere al dotarilor, cu cele ale unui hotel de 5 stele.