close
Destinatii ⇣EuropaFranta

Catedrala Sacre Coeur din Paris, un monument al spiritualitatii

Pentru noi toti Parisul este unul din cele mai romantice orase ale lumii, orasul care reuseste sa ii ajute pe indragostiti sa isi poarte iubirea pe cele mai inalte culmi. Dar in afara de aceasta caracteristica romantica, aici veti vedea si unele dintre cele mai frumoase catedrale. Printre ele se numara si Catedrala Sacre Coeur.

Catedrala Sacre-Coeur este o constructie impozabila, zugravita toata in alb, care combina cultura europeana cu cea araba. De-a lungul timpului aceasta a fost, pe rand, scoala, teatru si centru cultural. Daca prindeti un apus dau rasarit de soare in interiorul ei va veti bucura de jocul luminii ce patrunde prin ochiurile de sticla colorate care impanzesc peretii superiori. Ce sa mai, un loc bogat in istorie si un monument care arata cum stilurile diferite ale popoarelor pot fi combinate pentru a crea o adevarata opera de arta.

catedrala-sacre-coeur-paris (1)
catedrala-sacre-coeur-paris (3)

A fost construita in 1876 in stil romano-bizantin sub indrumarea arhitectului Paul Abadie al carui proiect a surclasat cele 78 de proiecte concurente. Interiorul bazilicii este decorat cu mozaicuri, unul dintre ele reprezentandu-l pe Isus rastignit. Vechile vitralii ale bazilicii au fost sparte in 1944, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, fiind ulterior inlocuite.

catedrala-sacre-coeur-paris (2)
catedrala-sacre-coeur-paris (4)

Trebuie neapart ca in vizita voastra prin Paris sa ajungeti si aici pentru ca pe langa insemnatatea religioasa si alimentarea spiritualitatii, Catedrala Sacre Coeur va va ajuta sa va bucurati privirile si sa adaugati pe lista un obiectiv turistic impresionant.

catedrala-sacre-coeur-paris (6)
catedrala-sacre-coeur-paris (7)

Trebuie sa va mai spun ca este construita in varful unui deal ceea ce ii permite sa fie observata cam de prin toate colturile orasului. Dupa ce ati vizitat interiorul si ati admirat decorurile sale elegante, va puteti relaxa pe treptele ce duc catre intrarea in basilica. La mai toate orele zilei aceste trepte gazduiesc atat turisti, cat si localnici ce isi doresc sa se bucure de liniste si, de ce nu, de o legatura cu spiritualitatea.

catedrala-sacre-coeur-paris (5)

Daca vreti sa vizitati Catedrala Sacre Coeur trebuie sa stiti:

Adresa: 35 Rue du Chevalier de La Barre, 75018, Paris, Franta

Program de vizitare: Biserica: 06:00-23:00; Domul si Cripta: 09:00-18:00.

Pret intrare: Biserica: Gratuit; Domul si Cripta: 5 euro.

 

Tags : catedrala sacre coeur