close
EuropaRusia

Muzeul Rus – intreaga istorie a artei este prezenta aici

Muzeul Rus este cel care gazduieste una din cele mai mari colectii de arta din lume si a fost deschis in anul 1898. Acesta se afla in interiorul Palatului Mihailovski si s-a nascut din dorinta tarului Alexandru al 3-lea de a crea un muzeu public. Din pacate nu a reusit sa isi realizeze aceasta dorinta in tipul vietii. Fiul sau Nicolae al II-lea este cel care a pus bazele viselor tatalui sau. Colectiile includ arta din secolul al 11-lea pana in zilele noastre. Detine colectii importante care sunt imprumutate muzeelor din intreaga lume pentru expozitii si astfel ele reusesc sa faca inconjurul tarilor.

muzeul rus (1)

Muzeul apartine statului rus si contine cea mai mare colectii de opere de arta din Sankt Petersburg.

muzeul rus (1)

Dupa Revolutie muzeul si-a imbogatit colectiile cu ajutorul confiscarii de catre stat a operelor din casele oamenilor ce au fost la putere. Astfel colectia permanenta a reusit sa se extinda si sa devina mai impozanta si ma frumoasa ca oricare alta din Rusia. Astazi colectia muzeului contine peste 400.000 de opere de arta care reusesc sa faca o trecere prin istoria completa a artei rusesti, de la icoane din secolul al XI-lea pana la opere ale artistilor contemporani.

muzeul rus (2)
muzeul rus (3)

Este foarte interesant cum conducerea muzeului a reusit sa amenajeze intreaga cladire si a putut sa expuna toate aceste tablouri astfel incat niciunul sa nu isi piarda din stralucire sau importanta. Astfel Muzeul Rus este una dintre cele trei cele mai importante cladiri istorice din Sankt Petersburg. Trebuie sa va spun ca colectarea de opere de arta nu s-a oprit nici astazi, iar muzeografii din conducere sunt mereu in cautarea operelor de interes public si de insemnatate pentru istoria orasului.

muzeul rus (4)
muzeul rus (5)

La toata valoarea sa economica ( sa recunoastem ca intre acesti pereti se afla o comoara), cladire are si o valoare spirituala si vizuala. Este normal sa aiba o imagine impozanta si ca de-a lungul timpului si-a pastrat verticalitatea in fata evenimentelor pe care le-a trait.

Eu m-am simtit extraordinar in interior, dar si in curtea interioara a muzeului. Afara am stat pe o bancuta, m-am relaxat si am contemplat impreuna cu natura si istoria.

muzeul rus (6)

Daca ajungeti la Muzeul Rus trebuie sa stiti:

Adresa:Saint-Petersburg, 17 Nevsky Prospekt

Program de vizitare:

Luni, Miercuri, Vineri, Sambata, Duminica: 10:00 – 18:00

Joi: 13:00 – 21:00

Marti: Inchis

Tarife Acces:

Pentru a vizita MIKHAILOVSKY PALACE AND BENOIS WING

Adulti:350 rubles

Studenti si Copii: 150 rubles

Pentru a vizita intregul muzeu:

Adulti:600 rubles

Studenti si Copii: 300 rubles

Tags : muzeul rus