close

Hotelurile  de gheață sunt atractive pentru turiști și în fiecare an aceștia se cazează acolo.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Anul acesta, hotelul din România are tematică muzicală.

Vor fi omagiați artiști români  precum Gheorghe Zamfir, Corina Chiriac, dar și străini precum Abba, Scorpions, Michael Jackson. Camerele vor purta numele lor. Turiștii vin din Europa (România, Franța, Spania, Germania, Anglia), dar și din America.

Hotelul Aurora din Chena Hot Springs, America

Acolo există bar, restaurant,  muzeu de gheață și biserică. Are un sistem de climatizare care face ca acest hotel să fie deschis și vara. Hotelul a fost inaugurat în 2005.

IceHotel din Jukkasjarvi, Suedia

Se găsește la o altitudine de 320 de metri. Are  restaurant, saună, catedrală de gheață și muzeu, acel muzeu fiind  primul  de pe Glob construit din acest material.

Hotelul Iglu Sorrisniva din Alta, Norvegia

Hotelul de lângă malul râului Alta a fost inaugurat în 2001.

Sauna este încălzită în fiecare dimineață de la ora 7.  450 de oameni se pot îmbrăca în haine călduroase de iarnă, seviciul fiind oferit de hotel.

Puteți merge pe snowmobil admirând peisajul  alb al Platoului Finnmark sau vă puteți plimba cu sania trasă de reni pe sub aurora boreală. La restaurantul frumos decorat cu gresie locală, pietre din râu și lemn puteți gusta din mâncărurile norvegiene.

Hotelul Eskimska Vas din Slovenia

Temperatura în cameră va fi între 0 și 4 grade Celsius, dar veți beneficia de  sac de dormit special.

La restaurant puteți gusta din  cârnații tradiționali sloveni  (Carniolan) cu hrean și pâine proaspătă. Este și un bar unde vă puteți relaxa după o zi lungă.

Pârtiile de schi sunt la  100 de metri distanță.

Castelul de Zăpadă din Kemi, Finlanda

Castelul de zăpadă are 21 de camere. Construit  în fiecare sezon într-un stil arhitectural diferit, castelul are nevoie de aproximativ șase săptămâni pentru a fi definitivat. Oaspeții se pot bucura de o masă în jurul meselor de gheață strălucitoare de la SnowRestaurant. Castelul găzduiește, de asemenea, SnowChapel, unde pot fi oficiate căsătorii sau botezuri. În timpul sezonului au loc numeroase spectacole pe scena castelului.

Tags : diversegheatahoteluri