close

Este ridicat din 2005 în fiecare an.  Anul acesta, tema hotelului este Viaţa subacvatică. Pentru a ajunge la Hotelul de Gheaţă trebuie să luaţi telecabina de lângă Hotelul Bâlea Cascadă. Până la Hotel Bâlea Cascadă puteți folosi mașina iarna. Drumul este deszăpezit de obicei.

Lacul Bâlea furnizează materia primă pentru acest hotel. Se află la altitudinea de 2.034 de metri. Suprafața sa este de 4,6 ha, adâncimea maximă de 11,35 metri.

În apropierea Lacului Bâlea se găsește celebra șosea  Transfăgărășanul. Este închisă iarna.

Edificiile care alcătuiesc ansamblul de la Bâlea Lac sunt: Hotelul de Gheață, 3 igluu-uri unde vă puteți caza și biserica de gheață.


Camerele de cazare de la hotel  au  mobilier  din gheață. Clădirea poate fi vizitată între orele 9 și 17. Dacă vreți să dormiți acolo, veți avea condiții bune de cazare. Saltelele și sacii de dormit asigură o temperatură optimă pentru a vă odihni. Camerele au inclusiv o masă și scaune.

Barul și restaurantul de la hotel

 Paharele de la bar  sunt  din gheață. Mâncarea de la restaurant este servită pe farfurii de gheață.


Biserica de Gheață se găsește  lângă hotel. Biserica de la Malancrav a inspirat construcția acestui lăcaș de cult. Altarul este decorat cu sculpturi  din gheață.

Turism în zonă
Puteți schia sau puteți practica alpinismul.

 

 

 

 

 

Tags : constructiagheatahotel