close

În lume există castele superbe care merită vizitate. Peisajele din ţările respective, confortul oferit turiştilor reprezintă două motive pentru a opta pentru o vacanţă la castel.

Castelul Skibo din Sutherland, Scoţia

Margaret Carnegie a fost fiica unuia dintre cei mai bogați industriași din lume, Andrew Carnegie. Când aceasta s-a născut în 1897,  părinții au hotărât construirea  unui castel de basm în cinstea ei.

skibocastle

Castelul Eastnor din Ledbury, Anglia

A fost construit între 1818 şi 1820. Acolo au fost turnate filme şi seriale. Sala de ceremonii este folosită pentru baluri şi petreceri private. Parcul care înconjoară acest castel are 120 de hectare. Puteţi admira cerbi şi căprioare. Există şi un parc dendrologic.

Eastnor-Castle
eastnorcastle2
Palácio Hotel do Buçaco din Portugalia

Palatul Bussaco (Buçaco în  portugheză) este considerat unul dintre cele mai frumoase hoteluri din lume. Se află în apropiere de oraşul Coimbra. A fost construit pe locul unei foste mănăstiri. Construcţia acestei clădiri a început în 1888 şi a durat până în 1907, cu  3 ani înainte de Revoluţia din 1910 când Portugalia devine republică.

Arhitectura este deosebită, decoraţiunile fiind în stil neo-manuelin.

În hotel există tapiţerii, tablouri şi piese de mobilier din secolul 19.

Acolo puteţi bea vin de Buçaco. Vinurile  păstrate în pivniţă sunt disponibile doar oaspeţilor acestui hotel şi nu se găsesc în altă parte.

 

Bussaco-Palace-Hotel
bussacopalace
Bussaco-Palace-Hotel-Restaurante

Castelul Galeazza, Italia

Castello di Galeazza se găseşte la 40 de minute  de Bologna. Cea mai veche parte a castelului este turnul, care a fost construit la sfârșitul secolului 14, iar clădirile noi au fost adăugate de-a lungul secolelor. Castelul reprezintă un loc de relaxare. Se ţin concerte şi expoziţii de artă.

galeazzacastle
galeazza2
galeazza3

Castelul Frontenac, Canada (Quebec)

Este un frumos hotel aflat în Patrimoniul UNESCO. Construit în 1648, a fost  reconstruit deoarece a ars complet în secolul 19. S-au păstrat detaliile planului iniţial.

frontenac
frontenac2
frontenac3

Taj Lake Palace din India

Datează din perioada 1743-1746. A fost reşedinţa  de vară a prinţului  Jagat Singh al II-lea. Se află pe o insulă de pe lacul Pichola, lângă oraşul Udaipur.

tajlakepalace
tajlake2
tajlake3

Printre oaspeţii acestui hotel s-au numărat Regina Elisabeta, actriţa Vivien Leigh şi soţia lui John Kennedy, Jacqueline Kennedy.

Castelul Ashford din Irlanda

Are creneluri specifice Evului Mediu. Clădirea a suferit modificări de-a lungul vremii. La Ashford vă puteţi bucura de activităţi precum o partidă de golf, trasul cu arcul, dar şi călărie. Acolo este şi un centru SPA. Castelul a fost vizitat de Grace Kelly, preşedintele american

Ronald Reagan şi scriitorul Oscar Wilde.

Ashford-Castle
ashfordcastle4
Ashford-Castle2
Ashford-Castle3

 

 

 

 

Tags : casteleGlobhoteluri