close
Destinatii ⇣Grecia

O nouă destinație turistică în 2018: Kalamata

Kalamata este capitala prefecturii din Messinia, un oraș aflat în sud-vestul Peloponezului. Este la 255 de kilometri de Atena.

Kalamata este construit pe ruinele unui oraș antic. Spartanii, venețienii și turcii au dominat Kalamata.

Centrul orașului oferă obiective turistice importante: Muzeul de Istorie și Etnografie unde sunt expuse artefactele Războiului din 1821,

Galeria Municipală, Biserica Sfinților Apostoli datând din 1317, Muzeul Arheologic Benaki.

În centrul istoric al orașului Kalamata se găsește un conac neoclasic renovat care  adăpostește  Galeria Municipală. A fost numită după gravorul mesenian A. Tassos datorită numărului mare de lucrări pe care le-a donat galeriei. Sunt 350 de lucrări de artă vizuală, în cea mai mare parte din anii 1980. Se axează în cea mai mare parte pe sculptură și pictură, dar există și opere de artă remarcabile gravate și din ceramică.

Muzeul Arheologic Benaki

Arhitectura Muzeului Benaki are influențe venețiene. Muzeul găzduiește o bogată colecție de antichități din diferite regiuni ale Messiniei,  din Epoca Bronzului până în Epoca Romană. Dispune și de materiale vizuale bogate (hărți, modele, reproduceri, fotograf din care vizitatorii pot afla lucruri interesante despre cultura Messiniană.
Clădirea a fost construită în 1742 în timpul ocupației turcești și a fost asociată cu evenimente majore din epocă. Clădirea a fost lăsată moștenire în 1962 Serviciului Arheologic de  moștenitorii lui Anthony Benaki, așa cum a dorit acesta, iar din 1971 este muzeu.

Castelul din Kalamata

Fundația sa datează din Perioada Bizantină, însă forma actuală este o reconstrucție datorată prințului și fondatorului Principatului Ahaia, Geoffrey Villehardouin, la începutul secolului al XIII-lea. Modificările asupra Castelului din Kalamata au fost făcute de venețienii care au ocupat orașul din 1685 până în 1715.
Acțiunea romanului citit pe scară largă scris de Angelos Terzakis, „Printesa Isabeau”,  are loc în Castelul din Kalamata.

Dintre plaje, amintim de Almyros, la 6 kilometri de Kalamata. Puteți practica diverse sporturi nautice.

Canalul Polilimnio este și el o atracție turistică importantă. Se găsește la 32 de kilometri de Kalamata. Lacurile, dar și cascadele înconjurate de plantații de viță-de-vie și măslini vă vor încânta.

 

 

 

 

 

 

Tags : destinatiegreciaturistica