close
Destinatii ⇣Monaco

Câteva lucruri interesante despre Principatul Monaco

Principatul Monaco este al doilea stat după Vatican, fiind o țară mică. Ziua Națională este pe 19 noiembrie.

Monaco se găsește la 14 kilometri de orașul francez Nisa.

În trecut, fenicienii au întemeiat o așezare, apoi grecii și romanii au stăpânit-o.

Monaco a fost guvernat începând din anul 1297 de Familia nobiliară Grimaldi care venea din Genova. Principatul  a fost anexat Franței în 1793 până în 1814, când a revenit la putere Familia Grimaldi.

Țara nu este membră  a Uniunii Europene.

Nu are o capitală. Principatul constă în vechiul oraş Monaco, fiind împărțit în patru districte: Monaco-Ville, Monte Carlo, Fontvieille şi  La Condamine.

La începutul primăverii are loc Balul Trandafirului, inițiat de Principesa Grace Kelly. Festivalul Internațional de Circ de la Monte Carlo, Formula 1 se desfășoară tot în acest stat.

Obiective turistice:

Capela Sfintei Devote

Este dedicată Sfintei Devote, patroana din Monaco. Este sărbătorită pe 26 și 27 ianuarie.

Muzeul  Oceanografic

Este un templu al științei. A fost inaugurat în 1910. Este înfipt în stâncă după tehnica grinzilor lui Gustave Eiffel. Pe fațadă se găsesc, printre altele, caracatițe și păsări marine. Muzeul adăpostește 6.000 de specii. Există și un acvariu. Acolo sunt crescuți și corali, coralii fiind animale.

Portul Hercule

Se află în districtul La Condamine. A fost port comercial pe vremea grecilor și romanilor.

Adâncimea apei variază de la șapte la patruzeci de metri.

Grădina Exotică

A fost deschisă în 1933. Găzduiește 1.200 de plante, inclusiv cactuși, de exemplu cactusul mexican. În acea grădină există și o frumoasă peșteră.

Grădina Japoneză din Monte Carlo

Are 7.000 de metri pătrați. Sunt flori frumoase, ape cu pești, mici poduri și zone cu pietriș. Este un obiectiv turistic important, de neratat de pasionații de călătorii !

Piața Condamine

Este deschisă 7 zile pe săptămână. În interiorul halei proiectate într-un stil mediteranean, veți găsi magazine de pește, măcelărie, brutărie și furnizori de produse alimentare care servesc specialități regionale și internaționale. Afară, producătorii de fructe și legume, precum și florarii din regiune oferă cele mai proaspete produse.

Piata Condamine poate fi folosită pentru organizarea de evenimente personale și profesionale, noaptea,  cu 100  până la 600 de persoane.

 

 

Tags : interesantelucruriMonaco