Turismul în România oferă obiective interesante. Turismul sportiv ocupă și el un loc important.
Iată câteva locuri și clădiri din țara noastră:
Râul Buzău
Astăzi, 13 aprilie, pe acest râu se desfășoară prima ediție a Campionatului European de Rafting. Ține până pe 15 aprilie.

Parcul Natural Văcărești din București
Este primul Parc Natural urban din țara noastră. Ocupă o suprafață de 183 de hectare. Acolo se găsesc 138 de specii de păsări și 116 specii de plante. Există și un foișor de observații ornitologice.













Catedrala Sfântul Mihail din Alba Iulia
Este cea mai veche, dar și cea mai lungă din țară. Predomină stilul romanic, dar catedrala reprezintă o combinație de stiluri: romanic târziu, gotic, renascentist și baroc.

Cheile Lazuri și Peștera Farcu din Munții Pădurea Craiului
Cheile au peste 5 kilometri în lungime. Acolo sunt și promontorii golașe, dar și piramide calcaroase.


Peștera Farcu este unica peșteră amenajată cu cristale de calcit din Europa. A fost descoperită în 1987 de un miner. Cristalele de acolo sunt impresionante.


Biserica fortificată din satul Alma Vii, județul Sibiu
Datând din secolul 14, a fost fortificată ulterior. Are patru turnuri defensive care simbolizează cele patru puncte cardinale.

Complexul Muzeal din Galați
Include un Acvariu unde puteți admira și peștele trăgaci-Picasso, un Observator Astronomic și un Planetariu. Puteți observa inclusiv stele duble.

Defileul Oltului
Este cel mai lung defileu și cel mai variat din țara noastră. Are 47 de kilometri.
Pe Valea Oltului exista în trecut un drum cu o funcție militară, dar și comercială.


Biserica Evanghelică Sfântul Martin din orașul Brașov
Datează din secolul 14. Este sora mai mică a Bisericii Negre din Brașov. Acolo este o galerie de lemn pictată din secolul 18, fiind reprezentați Apostolii. Vitraliile sunt din secolul 19. Altarul zidit, picturile murale de secol 14-17, 18 sunt alte elemente din biserică.
În acest edificiu au loc slujbe și concerte.




Casa Poynar din Oradea
Datează din 1907. Stilul arhitectural este Secession.
Pe fațadele simetrice, la ferestre, dar și la nivelul cornișei sunt elemente de ceramică.

Biserica din Ocland, județul Harghita
Are tavan casetat unde este înfățișat un cadran solar.


Cel mai bătrân stejar din România
La marginea satului Mercheaşa din județul Brașov se găsește cel mai bătrân stejar din țară. Copacul a fost martorul întemeierii Transilvaniei. Are mai mult de 900 de ani. Diametrul acestui arbore este de 9,3 metri, înălţimea de peste 21 de metri.
Circumferinţa este de peste 9 metri .
În 2009, stejarul a fost trecut pe lista copacilor spectaculoși din România de o asociație din Perșani. ”Bătrânul Carpaţilor”, cum a fost supranumit stejarul din Mercheaşa, a câştigat competiţia „Cel mai bătrân arbore din România”. A concurat cu 27 de arbori din ţara noastră.
