close
AsiaChina

Cel mai periculos traseu de catarat din lume

Cu siguranta avem pasionati de drumetii si de catarat care citesc frecvent travelica.ro, nu-i asa? Ei bine, astazi o sa va prezentam cel mai periculos traseu de catarat din lume, un traseu pe muntele Hua Shan din China. Traseul incepe cu un set imens de scari (numite proverbial drept <<Scarile Raiului>> pur si simplu pentru ca privite de la baza, nu par a se termina.

Credeti ca in China va va verifica cineva sa aveti echipament de siguranta inainte de a va aventura? Va inselati amarnic. Tocmai de aceea, daca vreodata planuiti sa va aventurati aici, echipamentul de protectie trebuie sa primeze, in speta o casca si un set de ancorare. Exista lanturi de care sa va ancorati, insa podetele sunt adesea subrede, cu multe bucati lipsa.

Ce e fascinant e faptul ca de-a lungul urcarii se intalnesc asezari si satucuri in care viata pare a se desfasura normal, fara handicapul conferit de izolare.
hiking-trail-huashan-mountain-china-14 hiking-trail-huashan-mountain-china-2 hiking-trail-huashan-mountain-china-5 hiking-trail-huashan-mountain-china-18 hiking-trail-huashan-mountain-china-15 hiking-trail-huashan-mountain-china-13 hiking-trail-huashan-mountain-china-1 hiking-trail-huashan-mountain-china-8 hiking-trail-huashan-mountain-china-3 hiking-trail-huashan-mountain-china-12 hiking-trail-huashan-mountain-china-9
Cum le-o fi venit chinezilor ideea de a traversa muntele in aceasta metoda nu stim. Cert e ca e un traseu extrem, periculos din cale afara, in care siguranta este primordiala. Prima regula a cataratorilor spune ca muntele nu iarta niciodata, ori asta s-a dovedit a fi adevarata de mii de ori deja.

Care este motivatia din spatele unei drumetii in genul? Pe langa faptul ca ascensiunea e un lucru unic, cu care putini se pot lauda, premiul cel mare este posbilitatea de a bea un ceai intr-o manastire budhista aflata in varf, dar si de a juca o partida de sah la cateva mii de metri altitudine, la doar cativa centimetri de o prapastie. Poate pentru unii pare putin, dar pentru amatorii de catarat, astfel de recompense sunt mai pretioase decat banii.