close

Wat Rong Khun, cunoscut si sub denumirea de Templul Alb, este unul dintre principalele atractii turistice din provincia Chiang Rai din Thailanda. A fost construit in 1997 sub tutela lui Chalermchai Kositpipat, un artist thailandez faimos (pentru lucrarile sale care contin elemente budhiste) si are o afiliere hindu-budhista. Este un loc care nu pare desprins de pe Terra, dar care a fost construit de la 0 sub indrumarea unui singur om.
white-temple-thailand-4 white-temple-thailand-10 white-temple-thailand-20 white-temple-thailand-33 white-temple-thailand-7 white-temple-thailand-30 white-temple-thailand-13 white-temple-thailand-5 white-temple-thailand-12 white-temple-thailand-1 white-temple-thailand-32
Pentru cei care planuiesc o vacanta in Thailanda, adresa exacta este: Pa O Don Chai Road, A. Muang, Chiang Rai, 57000, Thailanda. Retineti doar ca in luna mai 2014, templul a fost afectat de un cutremur puternic si ca acum, la data scrierii acestui articol, templul trece printr-un proiect de renovare si solidificare, tocmai pentru a evita aparitia pagubelor in cazul viitoarelor cutremure, mai ales ca initial, oficialii zonei au spus ca nu or mai aloca fonduri pentru reconstruirea lui.

Momentan, accesul este permis doar in exterior, asta deoarece interioarele sunt sub renovare.
In orice caz, templul alb din Thailanda nu ar fi fost reconstruit daca nu ar fi existat presiune internationala asupra creatorului de drept, care initial, declara ca nu crede ca ar fi capabil sa duca o astfel de lucrare la bun sfarsit.