close
Grecia

Cele mai populare insule grecesti

Stiati ca Grecia se mandreste cu peste 6000 de insule intre granitele sale? Cu toate acestea, doar un numar relativ retrans de insule se bucura de popularitate si tot ele atrag cel mai mare numar de turisti pe an. In articolul de astazi o sa vorbim despre cateva dintre cele mai populare, dar si motivul pentru care o buna parte declara ca ajung acolo.

1) Ikaria – perfecta pentru oamenii aventurieri, care nu vor doar sa stea pe plaja, ci care vor sa mearga cu bicicleta sau in drumetie. Sunt zeci de kilometri de trasee, plus ca din loc in loc sunt plaje virgine si lacuri pustii.
best-for-exploring-nature-ikaria

2) Milos – o insula faimoasa pentru plajele sale, cu peste 80 de plaje mai mult sau mai putin populate, in care va puteti asigura bronzul ala auriu, specific zonei mediteraneene. In plus, insula are si multe locuri retrase, cu pesteri si paturi formate natural
milos

3) Santorini – ideal pentru cupluri, dar poate cel mai scump loc din intreaga Grecie. Indiferent unde stati, in Oia sau in hotelurile de lux cu priveliste spre caldera, insula e fantastica din toate punctele de vedere.
santorini

4) Insula Paros – poate nu va este cunoscuta, nefiind in marele circuit grecesc, dar aici vin amatorii de valuri din intreaga Europa, plus ca aici se tine aproape in fiecare an si campionatul mondial a Asociatiei Sufer-ilor Profesionisti.
best-for-windsurfing-paros

5) Insula IOS – amatori de distractii, de viata de noapte si de cluburi? Aici ati venit unde trebuie. O multime de cluburi, la care se adauga plaje pline de tineri, ce-i drept, un pic aglomerate, dar in care atmosfera e perfecta pentru cei veniti sa se distreze.
insula ios

6) Hydra – e genul de orasel perfect. Aveti port de yacht-uri, plaje micute si elegante, o arhitectura frumoasa, la care se adauga ospitalitatea greceasca pe care o poate confirma oricine.
insula hydra