close
Destinatii ⇣Grecia

Trei insule grecești de vizitat în această vară

Grecia are 227 de insule. Dintre acestea vă propunem trei: Lefkada, Thassos și Kalymnos.

Lefkada

Plajele sale precum Porto Katsiki amintesc de Maldive.

Lefkada este o insulă foarte frumoasă cu plaje sălbatice și ape azurii.

Capitala insulei este orașul Lefkada, în care puteți ajunge  cu mașina, traversând un pod mobil care leagă insula de continent.

Pentru windsurfing este ideală  stațiunea Vasiliki. Plaja Agios Ioannis este preferată pentru kitesurfing.

Satul Vasiliki este celebru și pentru tavernele tradiționale care servesc preparate din pește și fructe de mare.

Pe insulă sunt baruri frumoase și câteva cluburi.


Lefkas sau Lefkada Town (capitala insulei) este una dintre principalele atracții de aici. În anul 1953, în urma unui cutremur puternic, orașul  a fost distrus, fiind pe urmă reconstruit.

Strada principală Odos Dorpfeld este mereu aglomerată. Acolo găsiți cafenele, taverne și magazine cu suveniruri. La Muzeul de Arheologie puteți admira obiectele descoperite de arheologul german Wilhelm Dorpfeld. La Muzeul de Folclor sunt expuse fotografii cu orașul vechi dinainte de cutremur. Adauga pe Mai puteți vizita fortăreața venețiană Agia Maura. Cel mai animat oraș-stațiune de pe insulă, Nidri, turiștii parcă nu dorm niciodată. Nidri are  taverne cu mâncare bună, cluburi de noapte și baruri arhipline.

In vestul insulei, cea mai cunoscută așezare este Agios Nikitas, un sat tradițional. Se găsește aproape de unele dintre cele mai frumoase plaje ale insulei.

Sivota este un sat pitoresc aflat la 32 de kilometri de capitala insulei. Golful are  ape cristaline, pietriș alb, dealuri verzi și pădure luxuriantă cu vedere la Marea Ionică fac din satul Sivota. 

Thassos

Este supranumită „Insula de Smarald”. Este accesibilă doar cu feribotul. Insula este celebră pentru marmura folosită la templele antice grecești, vinul cu miros de mere și satele cu peisaje deosebite.

Thassos este cea mai apropiată insula grecească de România.

Sunt  multe obiective turistice și activități: mănăstiri și biserici de vizitat, croaziere, snorkeling, scufundări, atracții naturale precum piscina  Giola.
Sunt  stațiuni liniștite pentru familii cu copii, dar  și stațiuni  pentru tinerii dornici de distracție.
Este o insulă cu o vegetație bogată, cu o zona centrală muntoasă.
Sunt foarte multe plaje cu nisip, cu pietriș, dar și plaje sălbatice.

Kalymnos

Este o insulă din Marea Egee. Se găsește între Kos și Leros. Este accesibilă doar cu barca din insula Kos. Este celebră datorită bureților.

  Kalymnos s-a dezvoltat ca o destinație de alpinism datorită munților sălbatici. Există mai multe cluburi de alpinism ce oferă cursuri, dar și un Festival Internațional de alpinism în  luna septembrie. Cele mai populare stațiuni sunt în partea de vest a insulei:  Myrties, Kantouni și Emporios. Au plaje foarte frumoase.  Mănăstirea Agios Savvas cu vedere  la orașul Pothia și la Marea Egee este un alt obiectiv turistic.
Majoritatea hotelurilor din Kalymnos sunt concentrate în partea de vest a insulei. Myrties este cea mai populară așezare, cu multe hoteluri de familie. Plajele din Massouri și Kantouni sunt renumite. Unele unități de cazare au facilități de lux, inclusiv piscine și tratamente SPA.

Tags : grecestiinsulevara