close
Diverse turism

Cele mai populare plaje de nudisti

Plajele de nudisti au fost dintotdeauna un lucru tabu, pur si simplu pentru ca marea majoritate a oamenilor nu pot accepta ideea de nuditate in public. Totusi, exista locuri pe glob, plaje in special, in care nudismul nu numai ca este permis, ba chiar este incurajat. Despre plaje de nudisti vorbim astazi, in speta despre cele mai cunoscute din lume

1. Plaja Spiaggia di Guvano, Corniglia, Italia

Pe plaja Spiaggia di Guvano din Italia nu patrundeau pana de curand prea multi turisti, si asta pentru ca este de mici dimensiun, dar si ascunsă de privirile curioase. Aflată în zona Cinque Terre (am tot postat poze pe pagina de Facebok), plaja e cunoscuta doar de catre grupurile inchise de nudisti, care ajung cu greu acolo, in mare parte datorita terenului accidentat.

2. Plaja cu nisip roşu (Kokkini Ammos), Creta, Grecia

Plaja cu nisip roşu îşi datorează numele nuanţei ruginii a nisipului din zonă şi este celebră pentru frumuseţea peisajului, dar şi pentru că este una dintre cele mai apreciate destinaţii pentru practicanţii de nudism. Drumul spre plajă trece prin staţiunea Matala.

O zonă destul de izolată faţă de alte plaje din Creta, pe Kokkini Ammos se află un bar cunoscut pentru băturile delicioase preparate, printre care şi câteva tipuri de cafea deosebite. Aviz amatorilor, nisipul este destul de aspru pe alocuri, aşa că ar fi indicat să aşterneţi o rogojină sau să veniţi înarmaţi cu un şezlong.

3. Tabăra naturistă Valalta, Rovinj, Croaţia

Considerată una dintre cele mai bune locuri pentru adepţii naturismului, tabăra pentru nudişti Valalta are 3 km şi este binecuvântată cu zone umbroase pentru cei care vor să se adăpostească de soarele dogoritor.

Tabara a fost înfiinţată la sfârşitul anilor 1960 şi se întinde de-a lungul coastei de nord din Rovinj. Valalta oferă servicii de calitate şi condiţii mereu îmbunătăţite pentru a răspunde acestui gen de turism. În Valalta se produce şi o bere locală foarte apreciată de cei care au avut ocazia să o guste.

4. Plaja Bellevue, Klampenborg, Danemarca

Pe timpul verii, plaja Bellevue devine locul preferat de distracţie pentru tinerii nonconformişti din oraşele apropiate. Deşi este o zonă pentru nudişti, sunt acceptate şi domnişoarele ceva mai pudice, care vor să facă plajă numai topless.

Plaja Bellevue ar putea să nu fie alegerea potrivită pentru cei aflaţi în căutarea unui loc linilştit. Petrecerile se ţin lanţ, iar muzica bubuie cât este ziua de lungă, adesa şi noaptea.

5. Plaja Samurai, Port Stephens, Australia

Plaja Samurai, localizată în apropierea Parcului Naţional Tomaree, se află la dispoziţia nudiştilor întregul an. La o aruncătură de băţ se află şi One Mile, o plajă pentru familişti, dar nudiştii şi textiliştii se tolerează reciproc.

Meciurile de volei reprezintă numai una din zecile de activităţi distractive care au loc pe plaja Samurai.

6. Plaja Wreck, Vancouver, Canada

Aflată la vest de Vancouver, plaja Wreck este o destinaţie cu tradiţie pentru comnunitatea nudistă, nominalizată recent printre cele „7 minuni ale Canadei“. Drumul de acces către plajă nu este amenajat, ceea ce face ca în ciuda popularităţii să nu fie extrem de aglomerată. Localnicii şi turiştii pot cumpăra tot felul de nimicuri de la vânzătorii ambulanţi care cutreieră nisipul cât este ziua de lungă.

Pentru a respecta regula zonei, inclusiv vânzătorii se plimbă nud sau seminud pe plajă. Un inconvenient ar putea fi reprezentat de vreme, care nu este mereu potrivită pentru o baie de soare în pielea goală.

7. Plaja Es Trenc, Mallorca, Spania

Vara aduce o adevărată invazie de turişti pe această plajă, dar zona de centru este ceva mai puţin aglomerată tocmai pentru că este rezervată nudismului. Pe insula Mallorca sunt amenajate peste 200 de plaje, multe fiind deţinătoare ale Steagului Albastru (Blue Flag), un indiciu al calităţii apei, curăţeniei şi facilităţilor existente.

Es Trenc, care se remarcă şi graţie nisipului fin, este o plajă destinată relaxării, motiv pentru care este interzisă practicarea sporturilor.

8. Plaja Grande Saline, St. Barts

Insula St. Barts din Caraibe este populara in randul cuplurilor de toate varstele. Pentru cei care ajung in zona, exista doua reguli: cuplurile gay stau in partea dedicata lor si, bineinteles, pe plaja nu se accepta oameni imbracati.

9. Plaja Tahiti, St. Tropez, Franţa

Este o plaja vanata de multi turisti care ajung in St. Tropez. Totusi, plaja nu mai e nici pe departe pe atat de populara pe cat era in urma cu 20-30 de ani, pentru simplul fapt ca in zona sunt activi foarte multi paparazzi.

10. Praia do Pinho, Balneário Camboriú, Brazilia

O gasiti la 80 de km in nordul orasului Florianopolis. Una dintre putinele plaje pentru nudisti, plaja Praia do Pinho este prima plaja exhibitionista din Brazilia. Bineinteles, ca pe orice plaja pe care se practica nudismul, nu sunt acceptati cei carora le este rusine sa se dezbrace complet.