close
Suedia

Cum este construit un hotel de gheata

V-ati intrebat oare cum este construit un hotel de gheata? In cele ce urmeaza, v-am pregatit o serie de imagini din care sa va dati seama cat de mult este de munca la un astfel de hotel si de ce preturile sunt piperate chiar si pentru o tara precum Suedia, in care standardul vietii are un nivel destul de ridicat.

In primul rand, cuburile de gheata sunt taiate direct in apa.
hotel-de-gheata

Cuburile sunt preluate individual si pozitionate in jurul unor schele.
hotel-de-gheata-2

Dupa ce peretii exteriori au fost amplasati, incepe partea grea, in speta amenajarea interioarelor.
hotel-de-gheata-3

De ce e grea amenajarea interioarelor? Pentru ca la IceHotel, in Suedia, nu e loc de greseala, iar multe dintre decoratiuni presupun o munca migaloasa desfasurata in conditii de -20 de grade.
hotel-de-gheata-4

hotel-de-gheata-5

hotel-de-gheata-6
Practic, de la bucati brute de gheata, se ajunge la sculpturi in genul celor de mai jos:
hotel-de-gheata-7

hotel-de-gheata-8

hotel-de-gheata-9
Cum arata un dormitor intr-un hotel de gheata? Destul de primitor, avand in vedere conditiile vitrege ale mediului exterior.
dormitor-in-hotel-de-gheata-2

dormitor-in-hotel-de-gheata-3

dormitor-in-hotel-de-gheata-4

dormitor-in-hotel-de-gheata-5

dormitor-in-hotel-de-gheata
La toate astea se adauga si lounge-uri pentru oaspeti, bai. Ce e interesant e ca, fiind unitate hoteliera, fiecare camera are propriul extinctor, in vederea stingerii eventualelor incendii.

O noapte aici costa aproximativ 200 de Euro sau chiar mai bine, iar motivul pentru care este atat de scump are legatura cu faptul ca, cel putin aici, in IceHotel, se poate observa aurora boreala, dar si faptul ca este un hotel care are o durata scurta de viata, de doar 8 saptamani.