close
Suedia

Yoga pe gheata in Laponia – vacanta relaxanta?!

Pentru ca turismul nu are limite si pentru ca oamenii dornici sa incerce lucruri noi sunt asisderea, mai multe companii care ofera vacante aproape de cercul polar, in Laponia, mai exact, ofera printre altele si vacante in care turistii au ocazia sa faca yoga pe gheata, la multe grade cu minus.

Astel de excursii sunt posibile prin cei de la Active North, care au 3 mini-resorturi dedicate, printre altele si acestui gen de activitati in Munkviken, Aurora Safari Camp si Byske. Un sejur de 4 zile costa circa 750 de Euro de persoana, insa este all inclusive. Cazarea se face in cabane de lemn, iar oaspetii au acces la saune suedeze, sedinte de yoga pe gheata acompaniate de un instructor specializat, drumetii pe gheata si locuri de observare a ursilor polari si alte senzatii tari.

Care ar fi beneficiile unor sedinte de yoga pe gheata? Instructorii spun ca, impreuna cu sedintele de scufundare in apa aproape inghetata, urmate de sedinte de sauna si timp in jacuzzi, au un efect de intinerire a pielii, de imbunatatire a sistemului imunitar, dar si de eliminare a stresului si a tensiunii din sistemul muscular.

Daca va inchipuiti ca apa de mai jos e cumva termala, va inselati. Practica de mai jos e dedicata curajosilor si in mod clar nu e pentru persoanele cu probleme cardiace!

Cum ajungeti acolo?

In functie de unde plecati, trebuie sa ajungeti la Stockholm. De acolo, puteti merge catre Skelleftea pentru taberele Munkviken and Byske (de regula, cei de la Scandinavian ofera curse catre Skelleftea) sau puteti merge la Lulea din Stockholm cu cei de la Norwegian Air, dar asta ca sa ajungeti la Aurora Safari Camp.

Bonus: in functie de cand ajungeti aici, puteti vedea si aurora boreala!