close
Asia

Cum sa vizitati cat mai mult din Taipei in 3 zile

Taipei este capitala provizorie a Republicii Chineze, situată pe insula Taiwan. Pentru ca multa lume ajunge aici in cadrul unei tur al Asiei si nu pentru un concediu intreg, m-am gandit sa va aratam cum sa vizitati cat mai mult din acest oras in 2-3 zile sau chiar mai rapid, in functie de cat timp aveti la dispozitie.

In primul rand, veti observa ca Taipei este un oras foarte compact, cu mult mai mic fata de alte capitale mai mari. Totusi, nu va recomand sa alegeti o cazare prea indepartata de Taipei Main Station, tocmai pentru ca e usor sa va pierdeti, mai ales pe timp de seara. Daca mergeti in tur organizat, nu prea va tine de voi, insa daca ajungeti acolo singuri, e mai bine sa inchiriati unul dintre miile de apartamente de inchiriat in regim hotelier din jurul statiei centrale.

Primul lucru pe care ar trebui sa vizitati este Chiang Kai Shek Memorial Hall, un monument imens ridicat in memoria parintelui fondator al provinciei.
taipei5

Chiang Kai Shek Memorial Hall
Apoi, luati masa la Hangzhou Xialong Tangbao.
taipei2
Dupa care puteti merge in Taipei Peace Park, un parc superb, imens, bine amenajat, numai bun pentru o dupa amiaza in care sa va amestecati printre localnici si turisti, pentru a vedea cum sunt de drept oamenii locurilor.
2-28-Peace-Park

Daca o dupa amiaza in parc nu va atrage in mod deosebit, pe fondul lipsei de timp sau pur si simplu nu va surade ideea, mergeti in gradina botanica. Chiar daca nu e la fel de impresionanta ca cea din alte mari capitale asiatice, tot o sa va impresioneze. Asiaticii pun mare pret pe gradini si pe plante in general, deci veti avea ce vedea.
gradina botanica taipei
Eventual, in apropiere de gradina botanica este un restaurant specializat de dish-uri din peste, Shing Tun Nan, deci puteti sa mergeti mai intai acolo si apoi in gradina pentru a va face siesta la umbra racoroasa a copacilor.

De acolo mergeti la Shuanglian Morning Market, una dintre cele mai aglomerate piete din Taiwan si, totdata, un loc din care puteti sa cumparati mancare ieftina si condimente. Atentie la carne, totusi, caci poate organismul vostru nu e obisnuit cu bacteriile din aceasta zona.

A doua zi puteti sa o petreceti la Fulong, cea mai frumoasa plaja din Taipei si, totodata, un loc in care vedeti deseori sculpturi gigantice de nisip.
taipei9