close
Destinatii ⇣EuropaFranta

Cum vizitam Parisul fara sa pierdem timp la cozi?

Una dintre cele mai frustrante probleme in orice capitala mare europeana e faptul ca la majoritatea obiectivelor turistice sunt niste cozi infernale, care nu fac decat sa intinda la maxim nervii turistilor. Putini stiu insa ca mai toate cozile pot fi evitate simplu, fie prin rezervari, fie prin achizitionarea unor carduri speciale destinate turistilor.

Parisul nu face exceptie de la regula. Din experienta noastra, daca va aflati intr-un city break de 2-3 zile, astfel de carduri s-ar putea sa nu fie o alegere potrivita, decat daca vreti sa alergati efectiv pentru a vedea cat mai mult din Paris. Totusi, daca sunteti dispusi sa vizitati, atunci aveti la dispozitie “The Paris Pass” si “Paris Museum Pass”.

O sa incep cu “The Paris Pass” (preferatul meu). Vedeti mai jos preturile, dar si pretul normal pe care ar trebui sa il platiti daca vizitati toate cele 6 obiective descrise. Daca faceti calculele, s-ar putea sa constatati ca, in baza economiilor facute, aproape ca va veti putea plati o noapte la hotel sau chiar biletul de avion. Ideea e ca avand bilete pentru respectivele obiective, nu mai trebuie sa stati la coada.
preturi-the-paris-pass

the-paris-pass

Acum sa vorbim putin despre Paris Museum Pass. Ofera acces gratuit in peste 60 de muzee. Daca va faceti acest card pe 2 zile, veti plati putin sub 40 de Euro. In situatia in care vreti sa vizitati doar cele 6 muzee de mai jos (ceea ce e perfect posibil in 2 zile), economisiti cel putin 60 de Euro, plus ca lista de muzee e mult mai mare.
cat-costa-paris-museum-pass
Ideea e ca, folosind aceste 2 carduri puteti economisi lejer peste 120 de Euro, plus ca aveti si transport gratuit. Totusi, ele sunt utile doar daca aveti timp de vizitat. Altfel, aruncati banii degeaba.