close

Austria are 5 mari targuri de Craciun si anume in Viena (Christkindlmarkt ), in Carinthia, in Innsbruck si 2 in Salzburg. Dintre ele, cel mai mare si, totodata,cel mai cunoscut, este targul de Craciun din Viena, mai bine zis targul Rathaus, cel din fata primariei. Este vizitat anual de peste 2,5 milioane de turisti, dat fiind faptul ca este deschis o perioada destul de indelungata, inca de pe data de 16 noiembrie si pana in ajunul Craciunului, mai precis pana la 9 seara pe data de 24. Sunt peste 150 de standuri cu produse specifice (dulciuri, bauturi, cadouri etc), iar tot centrul e iluminat (plus alte 150 de strazi), plus ca pomul de Craciun e printre cele mai mari din lume.

Totusi, targul Rathaus nu e singurul targ de Craciun din Viena. In apropiere, in Maria-Theresien-Platz, se afla satul de Craciun, care la randu-i, este o alegere populara, nu neaparat din cauza numarului mare de standuri (caci din punct de vedere al dimensiunilor, acesta este mai mic cu mai bine de jumatate), ci pentru faptul ca in apropiere sunt amenajate si locuri speciale pentru sporturile pe gheata, in special pentru patinaj si pentru cei care practica hockey-ul.
targul de craciun din viena 7

targul de craciun din viena 6
targul de craciun din viena  5
targul de craciun din viena  4
targul de craciun din viena  3
targul de craciun din viena 2

targul de craciun 1
Daca ajungeti in Viena intre Craciun si Anul Nou, atunci singura piata disponibila va fi cea din fata palatului Schonbrunn. Aceasta din urma este, cel putin in opinia mea, una dintre cele mai elegante. Spun asta deoarece, spre deosebire de celelalte doua recent amintite, in aceasta se gasesc exclusiv decoratiuni de Craciun hand made, obiecte ale mestesugarilor vienezi si multe altele. De asemenea, este un loc in care se organizeaza frecvent spectacole pentru copii, motiv pentru care, in cazul in care mergeti cu cei mici, s-ar putea sa fie entuziasmati de aceasta din urma.