close
Italia

Cutremure in Italia – de ce atat de multe?!

Pentru ca in orice calatorie siguranta e importanta, trebuie sa stiti dinainte unde va duceti si ce riscuri prezinta zona respectiva. V-ati intrebat oare de ce, in lumina celor intamplate recent, sunt atat de multe cutremure in Italia?

Raspunsul se ala in poza de mai jos, care arata un adevar teribil despre Italia: este situata la confluenta placilor tectonice africana cu cea euroasiatica, placi care se misca si se suprapun cu o viteza de aproximativ 4-10 milimetri pe an, cele mai afectate zone fiind zona Siciliei, cu Calabria, Friuli si zonele adiacente. Mai mult, se crede ca exista activitati litosferice mai adanci, care intensifica activitatile seismice din zona, cutremurele din zona neputand fi explicate la nivel de intensitate doar pe baza activitatii placilor tectonice.
cutremur in italia
De ce va spunem toate astea? Pentru ca orice cutremur resimtit intr-o zona montana atrage cu sine riscul ridicat de avalanse, ori asta pune in pericol viata oamenilor.

Dupa cum stiti, cea mai frecventa serie de cutremure a provocat o avalansa puternica in regiunea Abruzzo, iar tonele de zapada si de copaci au ingropat un hotel de lux din zona, iar multi dintre turistii aflati in proximitate sunt in continuare dati disparuti si cautati de catre autoritati.

Astfel de incidente trebuie luate in seama, trebuie calculate, mai ales ca Italia, mai ales regiunea de nord, este o zona frecventata de o multime de turisti romani si nu numai.