close
Destinatii ⇣Israel

Oraşul Safed, Cascada Banias şi Parcul Mini Israel

Safed  se află la sud-est de satul Meron din Israel.  Este adăpostit de cele mai înalte piscuri din Galileea.

Shulchan Aruch, principalele ritualuri ale evreilor din fiecare zi, au fost concepute în oraşul Safed.

În 1563,  în acest oraş a fost deschisă prima imprimerie din Asia.

Străzile sunt pietruite, înguste, casele având acoperişuri sub formă de domuri.

Kikar Hameginim este piaţa centrală din Safed.

safed-israel
safed-7
safed-2
safed-4

În satul Meron se găseşte mormântul Rabinului Shimon Bar-Yochai, un înţelept din secolul II, autorul  textelor Cabala, texte mistice ale iudaismului.

Obiective turistice din Safed:

Dealul Cetăţii care se află deasupra centrului din oraş, de acolo turiştii putând admira priveliştea, de la Munţii Libanului până la Marea Galileei

Festivalul  Muzical Klezmer care are loc anual în luna august

Muzeul Israelian al  Bibliei expune scene din Biblie realizate de artistul Philip Ratner.

biblemuseum-israel

Muzeul Cabala– acolo sunt explicate scrierile Cabala

Muzeul Păpuşii al lui Mila Rozenfeld  (Clădirea Eshtam) deţine o colecţie de 100 de păpuşi de porţelan în diverse costume.

Mila Rozenfeld a venit în Safed din Rusia.

Beit Hameiri  este un muzeu istoric unde sunt expuse documente privitoare la comunitatea evreiască din Safed. Muzeul reprezintă munca de o viață a unui om,  Yehezkel HaMeiri, născut și crescut în Safed, autor și jurnalist (1934-1989).

beit-hameiri-museum.

Cascada Banias nu se află în Safed, ci la poalele Muntelui Hermon, cel mai înalt munte din Israel. Este una dintre zonele frumoase din Israel. Banias este derivatul cuvântului grec Panaeas, într-o peşteră din apropiere găsindu-se ruinele unui templu antic ridicat în onoarea lui Pan, regele grec al  pădurilor.

banias-israel

Muntele Hermon

hermonmountain
hermonmountain2

Parcul Mini Israel are o suprafaţă de 5 hectare. Se află la 20 de minute cu maşina de la Aeroportul  Ben Gurion din Tel Aviv. Cel mai mare parc miniatural din lume a fost deschis în 2001. Veţi putea admira clădiri, peşti, Marea Roşie în miniatură.

Machetele sunt realizate la o scară de 1:25, având multe detalii. Este prezentat Israelul.  Aeroportul Ben Gurion din parcul miniatural

este din carbon. Macheta Cupolei Stâncii din Ierusalim, a stadionului Teddy din Ierusalim, Moara Montefiore, Hotelul Regele David, inclusiv 20.000 de copaci  (măslini, palmieri, chiparoşi)  sunt câteva atracţii turistice.

miniisrael
miniisrael2
miniisrael3

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : baniasmini israelsafed