close
Diverse turism

De acum ajungem in Grecia in 6 ore si jumatate !

A fost redeschis cel mai scurt drum dintre Romania si Grecia dupa ce a fost inchis vreme de aproape 70 de ani! Parcurgerea acestei distante intr-un timp mai scurt a fost facilitata de deschiderea vechiului punct de frontiera Makaza. Acesta este situat la granita dintre Bulgaria si Grecia si a fost inchis inca din anul 1945.
Drumul Ruse-Makaza, care leaga Romania de Grecia trece prin centrul Bulgariei si face parte din coridorul european numarul 9 care face legatura intre Helsinki, statele baltice, Moscova, Kiev, Bucuresti si portul grecesc Alexandroupolis la Marea Egee.

drum

Potrivit publicaţiei elene O Hronos din oraşul Komotini situat in nord-estul Greciei, dupa deschiderea punctului de frontiera, distanta intre aceasta localitate si Bucuresti devine de 465 km si poate fi parcursa cu autoturismul in 6 ore şi jumatate. Distanta intre Komotini si capitala bulgara este de 322 km, ceea ce inseamna 4 ore cu masina.

In prezent punctul de frontiera nu se adreseaza masinilor de mare tonaj, pe aici putand sa treaca doar autovehiculele ce cantaresc maxim 3,5 tone. Pe teritoriul bulgar, drumul E 85 trece prin localitatile Ruse, Biala, Veliko Tarnovo, trecatoarea Sipka, Kazanlak, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kargiali, Momcilgrad, Makaza.

drum romania-grecia

Asa ca incepand de azi dragi calatori vom putea ajunge mult mai repede si usor catre tara cu cele mai bune oferte turistice din sezonul estival. Nu trebuie sa va mai ganditi la drumul lung pana acolo sau la bugetul mai mare pe care trebuia sa il aveti daca alegeati sa calatoriti cu avionul. Trebuie doar sa va faceti bagajele si sa decideti  cand doriti sa plecati. De restul ne ocupam noi. Avem pregatite pentru voi cele mai bune pachete turistice:

wwww.click-travel.ro/Sejur Corfu

www.click-travel.ro/Sejur Creta

www.click-travel.ro/Sejur Rhodos

www.click-travel.ro/Sejur Thassos

Daca doriti alte destinatii din Grecia sau alte hoteluri suntem la dispozitia voastra si vom concepe impreuna cele mai bune oferte pentru un concediu de neuitat!

grecia

Sursa: www.capital.ro

Tags : autostrada grecia