close
Diverse turism

Top 10 cele mai frumoase muzee din lume

1. Muzeul Louvre – unul dintre cele mai mari si cele mai frumoase muzee din lume, in Paris.
muzeul-louvre

2. Muzeul de arta Guggenheim din Bilbao – are una dintre cele mai interesante arhitecturi dintre cladirile de acest fel si este locul perfect pentru pasionatii de pictura care ajung pe aceste meleaguri.
guggenheim

3. Natural History Museum, in Londra – gazda a peste 8 milioane de exponate, muzeul cuprinde de la fosile vechi de milioane de ani pana la caracatite mari de 8-9 metri, ba chiar si o balena imbalsamata. Atrage anual peste 5 milioane de vizitatori.
london-natural-history

4. Royal Ontario Museum – in Toronto. Are planetariu si gazduieste peste 5 milioane de exponate, printre care si schelete anatomice de dinozauri si de animale disparute. Una dintre atractii este camera liliecilor, in care s-a recreat habitatul natural al vietuitoarelor si peste 40 de lilieci isi duc traiul acolo.
royal-ontario-museum

5. Moscow State Historical Museum – cu o arhitectura unica, e usor de recunoscut datorita culorii rosii. Are aproape 4 milioane de exponate, dintre care 1,7 milioane sunt monede, insa colectiei se adauga si barci stravechi dezgropate din raul Volga, manuscrise, arme si altele asemenea.
moscow-state-historical-museum

6. Muzeul National de Arta Metropolitana din New York, una dintre cele mai frumoase cladiri neoclasice din lume si, totodata, unul dintre cele mai vizitate, gazduieste de la arme si armuri, pana la uniforme, porturi ale diferitelor culturi din lume, arta romana, manuscrise, ba chiar si sarcofage egiptene.
muzeul-national-de-arta-metropolitana

7. Muzeul Salvador Dali, in Figueres, Spania- gazduieste cea mai mare colectie de arta creata de Salvador Dali, plus ca serveste si pe post de loc de veci pentru faimosul artist.
muzeul-salvador-dali

8. Musée d’Orsay -in Paris – un loc pe care l-am vizitat personal gratie unui serial din Doctor Who in urma caruia am ramas fan pe viata al lui Vang Gogh.
muzeul-orsay

9. Muzeul National din Praga – Cu peste 20 de milioane de exponate, gazduieste elemente de protoistorie, de istorie ceha, de biologie si de stiinte ale naturii. Momentan este inchis, insa in 2017 va fi redeschis cu noi colectii.
pragues-national-museum

10. Muzeul Hermitage, despre care am discutat zilele trecute!
hermitage