close

Inainte de a incepe, va avertizam ca vor urma o serie de imagini care pot fi considerate socante, insa ele nu sunt decat o serie de activitati religioase desfasurate in cadrul festivalului vegetarian al insulei Phuket, faimoasa destinatie turistica din Thailanda.

Practic, in cele 9 zile, atat cat dureaza acest eveniment, participantii isi gauresc fata si alte parti ale corpului cu obiecte care, cred ei, ii vor ajuta sa isi purifice corpul. Prima editie a acestui festival dateaza din anul 1825, atunci cand o serie de mineri care vizitau orasul Get-Hoe au scapat de o boala misterioasa adoptand un stil de viata vegan si rugandu-se la cei 2 mari zei ai tao-ismului, Kiew Ong Tai Teh si Yok Ong Sone Teh, pentru sanatatea mintii si a corpului.

Pe parcursul festivalului, participantii trebuie sa nu manance carne de orice fel, oua sau lactate, ci sa se rezume la o alimentatie vegana, iar de asemenea, trebuie sa amane orice fel de relatii intime, tocmai pentru a facilita procesul de purificare. De asemenea, consumul de alcool este 100% interzis.
thailanda 12 thailanda 11 thailanda 10 thailanda 9 thailanda 8 thailanda 7 thailanda 6 thailanda 5 thailanda 4 thailanda 3 thailanda 1 thailanda 2
Desi toata lumea este invitata, o regula nescrisa a acestui festival este ca femeile gravide sa nu participe, tocmai in ideea in care sa nu-si faca rau.

Paradoxal, cei care-si trec metale mai mult sau mai putin groase prin obraji si prin alte parti ale corpului spun ca nu simt durerea si ca cei doi zei la care se roaga, Lam Tao (protectorul celor vii) si Pak Tao (protectorul celor morti) ii inconjoara.

Acum, cat la suta o fi misticism si cat la suta sacrificiu in numele turismului, asta doar cei care organizeaza acest festival stiu. Cert e ca atunci cand este organizat, festivalul atrage un numar foarte mare de turisti in Phuket, proveniti din toate partile Asiei si nu numai. Daca urmeaza sa plecati, poate nu ar fi rau sa va interesati cand urmeaza acest festival, caci aveti o sansa sa il prindeti, cu putin noroc.