close

Este cea mai mare din țară (40 ha) şi cea mai modernă. Se află în Pădurea Cornești.

A fost  înfiinţată  în anii ’60,  fiind un punct de atracţie pentru locuitorii oraşului, dar şi pentru turişti. La început, grădina avea o suprafaţă de 600-700 de metri  pătraţi ,  în 1965  fiind de 20 de hectare.  Atunci erau doar  zece animale: 3 lupi, 2 urşi, 2 mistreţi, 2 fazani şi o căprioară.

Pavilionul Tropical  a fost finalizat  în 1983, acesta  adăpostind acvarii, terariile reptilelor şi volierele papagalilor. Tot acolo se găseşte o mică grădină botanică asemănătoare unei  păduri tropicale.

Pavilionul Primatelor a fost deschis în anul 1990, devenind singura clădire de acest gen din ţară. În pavilion există un hol spaţios şi luminos, în centrul căruia aflându-se plante tropicale.   Bananierul  este planta dominantă, aceasta fiind şi  hrana pentru maimuţe.
În prezent, urșii și lupii au spațiul lor îngrădit, dar şi o rezervație în pădure dedicată doar lor. Alte animale pe care le puteţi admira: râși, maimuțe, căprioare, canguri, lame, berze, pești, lei, tigri, pisici sălbatice, elefanţi. A fost adusă şi o girafă.

ZooTargu-Mures
zoomures2
zoomureselefantindian-ZooMures

Vulturii  şi bufniţele  pot fi şi ele admirate.

Vă puteţi da cu tiroliana în parcul de distracţii al acestui zoo.

Anual, Grădina  Zoologică din  Târgu-Mureş este vizitată de 180. 000 de persoane.

Tags : gradinatargu-mureszoologica