Este cea mai mare din țară (40 ha) şi cea mai modernă. Se află în Pădurea Cornești.
A fost înfiinţată în anii ’60, fiind un punct de atracţie pentru locuitorii oraşului, dar şi pentru turişti. La început, grădina avea o suprafaţă de 600-700 de metri pătraţi , în 1965 fiind de 20 de hectare. Atunci erau doar zece animale: 3 lupi, 2 urşi, 2 mistreţi, 2 fazani şi o căprioară.
Pavilionul Tropical a fost finalizat în 1983, acesta adăpostind acvarii, terariile reptilelor şi volierele papagalilor. Tot acolo se găseşte o mică grădină botanică asemănătoare unei păduri tropicale.
Pavilionul Primatelor a fost deschis în anul 1990, devenind singura clădire de acest gen din ţară. În pavilion există un hol spaţios şi luminos, în centrul căruia aflându-se plante tropicale. Bananierul este planta dominantă, aceasta fiind şi hrana pentru maimuţe.
În prezent, urșii și lupii au spațiul lor îngrădit, dar şi o rezervație în pădure dedicată doar lor. Alte animale pe care le puteţi admira: râși, maimuțe, căprioare, canguri, lame, berze, pești, lei, tigri, pisici sălbatice, elefanţi. A fost adusă şi o girafă.




Vulturii şi bufniţele pot fi şi ele admirate.
Vă puteţi da cu tiroliana în parcul de distracţii al acestui zoo.
Anual, Grădina Zoologică din Târgu-Mureş este vizitată de 180. 000 de persoane.