close

Bamberg este supranumit ‘’Veneţia Germaniei ‘’. Se află în centrul Bavariei. Este unul dintre cele mai frumoase oraşe. Peisajele de acolo sunt superbe.
La sfârșitul secolului al 18-lea, Bamberg a fost centrul Iluminismului. Filozofi și scriitori precum Friedrich Hegel şi E.T.A. Hoffman au trăit la Bamberg.
Este în Patrimoniul UNESCO din 1993.
Bamberg a supravieţuit atacurilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, fabrica de artilerie se găsea atunci aproape.
Străzile înguste şi casele în stil baroc îi dau un farmec aparte.

bamberg1
bamberg2
bamberg3
Obiective turistice:
Domul– se găseşte în centrul oraşului, fiind un important monument arhitectural. În ceea ce priveşte arhitectura, se trece de la romantismul târziu la stilul gotic. Este ceva unic în lume, lucru ilustrat de arhitectura turnului şi a altarului. Acolo este înmormântat Papa Clemens al II-lea.

the_dome_of_bamberg_by_trustyourheart-d34vylz
Muzeele pe care le puteţi vizita la Bamberg sunt: Muzeul Berii, Muzeul de istorie, Muzeul Levi Strauss, Muzeul Pompierilor.
Noul Palat (în germană Neue Residenz) este remarcabil prin aspectul său exterior. A scăpat de distrugere în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Sunt peste 40 de camere. Clădirea a fost construită între 1698 şi 1704. Printre cei care au locuit acolo se numără prinţi, episcopi, dar şi regele Otto al Greciei.
Neue Residenz este în stil baroc.
Kaisersaal este cea mai importantă şi cea mai frumoasă sală din palat, iar Grădina Trandafirilor care îl înconjoară oferă o panoramă a oraşului.

neue-residenz

KaisersaalKaisersaal
Castelul Altenburg

Se află pe cea mai înaltă dintre cele şapte coline ale Bambergului. A fost atestat documentar pentru întâia oară în 1109. A fost reşedinţa episcopilor. A fost distrus parţial în secolul al XVI-lea, servind apoi drept închisoare. În 1801 a fost restaurat în totalitate. În prezent, în clădire este un restaurant.

altenburg-bamberg
Schäufele (de asemenea “Schäuferle”, “Schüfeli”, “Schäuferla” sau “Schäufelchen”) este un fel de mâncare tradițional din sudul Germaniei. Se face din carne de porc, mai precis din omoplatul porcului. Berea afumată neagră este tot o specialitate de acolo.

Tags : bamberggermaniaoras