close

Stiati ca James Bond s-a nascut pe meleaguri exotice? Mai exact, in Jamaica? Ei bine, daca nu, aflati acum ca indragitul spion a prins viata din condeiul lui Ian Fleming, autorul care a construit hotelul Goldeneye, in satul Oracabessa Bay, de pe coasta nordica a Jamaicai. Cu un peisaj de o frumusete rapitoare, acest colt de Rai va va face sa va indragostiti de aceste locuri inca de la prima vedere, asa cum s-a intamplat si cu „parintele” lui 007.

jamaica6

Istoria spune ca Fleming a fost trimis in misiune in Jamaica, pentru prima data, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Frumusetea zonei l-a vrajit atat de tare, incat stia ca, atunci cand razboiul se va incheia, acesta este locul in care se va muta pentru a-si petrece restul zilelor. Zis si facut. Odata cu terminarea razboiului, si-a construit casa mult visata, pe care a denumit-o GoldenEye, dupa o operatiune navala la care a lucrat.

jamaica7

In 1976, Chris Blackwell a cumparat Goldeneye de la Fleming. Daca pana atunci, suprafata proprietatii era de numai 19 acri si continea doar Vila Fleming, Blackwell a dezvoltat locul pana la o suprafata de 52 de acri si l-a transformat in „nava-amiral” a proprietatilor sale.

jamaica5

Resortul este astazi una dintre cele mai exclusiviste destinatii de vacanta. Goldeneye a ramas atractia principala, dar si cea mai solicitata unitate de cazare din Oracabessa. Vilei Fleming are si cabane-satelit, unde puteti alege sa va cazati.

DSC_0026

Resortul include piscina, SPA, bar si restaurant. Frumusetea locului costa si in intimitate. La Goldeneye, aceast sentiment este aproape palpabil. Camerele sunt dotate cu toate utilitatile, iar staff-ul discret va asigura servicii la cele mai inalte standarde, pentru ca dumneavoastra sa puteti savura fiecare clipa petrecuta aici.

jamaica8
jamaica9
fleming6

Maestrii bucatari va intampina cu cele mai gustoase preparate. Meniul este foarte diversificat, pentru toate gusturile. Recomandarea noastra este sa incercati bucataria locala, traditionala. Masa poate fi servita atat outdoor, cat si indoor. Cat despre activitatile pe care le puteti desfasura, puteti alege intre rafting, mountain bike,dar si tennis sau yoga la apus. De asemenea, este unul dintre cele mai frumoase locuri de relaxare si meditatie. Este un loc cu o puternica incarcatura istorica, iar proprietarii spun ca are o mare capacitate de inspiratie, datorita scriitorului care a trait aici.

eat1
fleming9
jamaica1
Tags : jamaica james bond