close

Renumita deja in lumea intreaga drept una dintre cele mai luxoase statiuni turistice, Saint Tropez este un alt motiv de mandrie al Frantei. Cei mai instariti oameni ai mapamondului si numeroase celebritati vin sa isi petreaca vacantele in aceasta locatie exclusivista. Plajele cu nisip fin, marea de un albastru impecabil, dar si magazinele pe care troneaza numele celor mai celebre branduri, isi rezerva dreptul de a-si selecta turistii, prin prisma preturilor mai mult decat piperate. Altfel spus, desi nimeni nu va interizce sa veniti aici, preturile pun, inevitabil, o bariera intre „lumea buna” si „muritorii de rand”.

saint tropez3
saint tropez2

Ca o mica istorioara, se spune ca numele statiunii a fost dat dup Sfantul Tropez, care a fost decapitat de catre romani si ale carui ramasite au fost descoperite in acest loc. Daca sunteti printre norocosii care ajung in acest loc, va recomandam sa vizitati, pe langa renumitele plaje, restaurante sau marile magazine, cateva locuri la fel de frumoase, cum ar fi: portul, cartierul vechi, fortareata sau colinele, de unde puteti avea o panorama superba a Golfului Saint Tropez.

sainttropez9
saintrropez4
Sainttropez5

Daca buzunarul va permite, profitati din plin de timpul petrecut la Saint Tropez si incercati tot ce se poate incerca. Pentru o sedere de neuitat, va puteti caza la hotelul Byblos, unul dintre cele mai renumite din statiune. Incercati si restaurantele hotelului, pentru preparate specific frantuzesti.

Hotel-Byblos-Pool-St-Tropez-French-Riviera

Pentru a-si rasfata si mai mult clientii, hotelul a pus la dispozitia lor iahtul Algandra, o ambarcatiune de lux de aproximativ 20 de metri lungime. Aceasta poate fi inchiriata pentru plimbari sau petreceri, iar tarifele pornesc de la 3.500 de dolari pe zi. Printre celebritatile care au calcat pragul hotelului se numara Beyonce si Jay-Z, Mariah Carey sau Hugh Jackman.

nava2
algandra4

 In Saint-Tropez, totul este la superlativ, de la magazinele celor mai renumiti designeri, defilari de moda pe plaja si pana la petreceri exclusiviste si chiar dusuri cu sampanie. Desi statiunea este renumita pentru petrecerile din cluburile selecte, exista si turisti care prefera piscina hotelului, unde se pot bucura linistiti de soare si cocktail-uri. Preturile pentru o noapte de cazare variaza intre 700 si 2.700 de euro, insa servirea este impecabila. Avand in vedere pretentiile miliardarilor, un espresso sau o sticla de vina este livrata in camere in mai putin de cinci minute.

hotel

Frumosul orasel de pe Riviera Franceza are doar 6.000 de locuitori, insa aici vin anual, in vacanta, peste 80.000 de turisti. A devenit atat de cunoscut datorita frumoasei Brigitte Bardot, care a filmat aici pentru „And God created Woman” si lui Luis de Funes, care a filmat aici una dintre cele mai iubite pelicule de catre generatii intregi.

Saint-Tropez_Gendarmerie
Tags : Frantasaint tropez