close

Italia nu e doar casa a peste un milion de romani, ci si una dintre cele mai frumoase si mai fascinante tari din Europa si nu numai. Pentru astazi, v-am pregatit o serie de lucruri de facut in Italia in calitate de turisti, pe care le veti regreta amarnic daca nu le veti face. Ordinea nu e neaparat importanta, insa este esential sa ajungeti acolo pentru a va bucura de tot ce are Italia mai bun si mai frumos de oferit:

1) Inchiriati o masina si conduceti pe coasta Amalfi si ramaneti peste noapte in Positano! Peisajele sunt sublime.
positano coasta amalfi

2) Admirati statuia lui David, creatia celebrului Michelangelo. O gasiti in Florenta, in celebra Galleria dell’Accademia.
michelangelo david sculptura

3) Grota Albastra de pe insula Capri. E un loc in care aproape nu aveti nevoie de o sursa de lumina artificiala, intrucat lumina se reflecta intr-un mod spectaculos si creeaza un spectacol cromatic.
grota albastra

4) Ramaneti o noapte in Cinque Terre si admirati cel mai colorat oras din lume sub razele apusului.
cinque terre

5) Explorati ruinele orasului Pompeii, despre care am vorbit zilele trecute.
pompeii

6) Vizitati lacul Como. Despre zona respectiva se spune ca ar fi cea mai spectaculoasa zona din lume, dar tine de voi sa decideti asta.
lacul como

7) Daca vreti sa vedeti adevarati artizani ai lumii moderne, vizitati insula Murano si sticlariile de acolo, locurile in care se face celebra sticla de Murano.
sticla murano

8) Mergeti la ski pe partiile de la poalele muntilor Dolomiti. Partiile sunt pentru toate categoriile de amatori ai sporturilor de iarna, iar privelistea e fantastica!
muntii dolomiti

9) Vizitati echivalentul italienesc al manastirii Voronet, in speta capela Scrovegni din Padova.
muntii dolomiti

10) Nu ratati carnavalul de la Venetia, probabil singurul eveniment in genul de o asa amploare din lume.
carnavalul de la venetia

11) Chiar daca Cliseic, sprijiniti turnul din Pisa. E un lucru copilaresc, dar care va reprezenta o amintire frumoasa peste ani.
turnul din pisa