close

E imposibil sa nu fi vazut poze cu Hallstatt. E un mic sat din Austria, despre care multi spun ca ar fi cel mai frumos sat din lume sau chiar cel mai frumos loc de pe pamant. E un loc atat de popular, incat cativa dezvoltatori imobiliari din China au platit cateva milioane de dolari pentru a recrea in detaliu micul sat si peisajele inconjuratoare. Dar nu despre isprava chinezilor e acest articol, ci despre satul original, care in ciuda faptului ca are o populatie de doar 1000 de locuitori stabili, este vizitat de peste un milion de turisti anual.

Pentru curiosi, Hallstatt este pozitionat in partea de sud a lacului Hallstattersee si este delimitat de muntele Salzberg. Cum casele ocupa deja tot spatiul disponibil, satul nu are posibilitati de extindere, un lucru benefic, de altfel, intrucat doar asa se pastreaza specificul locului.
hallstatt 7

hallstatt 6

hallstatt 5

hallstatt 4

hallstatt 3

hallstatt 2

hallstatt
Chiar daca, in principiu, nu sunt prea multe lucruri de facut, in afara de expeditii pe munte, plimbari si relaxare, satul are cateva obiective turistice interesante. Printre ele se afla si o capela de oase (care dateaza inca de la 1200), o salina subterana (Salzwelten) si o plimbare cu un funicular subteran, cat si cu unul de suprafata, care urca turistii pana in cele mai inalte varfuri ale satului.

Multa lume nu stie, dar Salzwelten este cea mai veche mina de sare din lume. Exista dovezi care arata extragerea sarii inca de acum 7000 de ani. Pretul unei vizite in salina este de 24 de Euro pentru adulti si de 12 Euro pentru copii, sume in care intra si plimbarea cu funicularul subteran.

Daca ajungeti acolo, trebuie neaparat sa mergeti pe timp de seara in punctul principal de observatie al satului. Multe dintre pozele care arata frumusetea acestui sat sunt facute de acolo, iar vizitand observatorul puteti sa vedeti pe viu niste peisaje sublime.