close
Destinatii ⇣EuropaUngaria

Budapesta – scurt ghid despre cum va puteti orienta in oras

In opinia mea, Budapesta e perfecta pentru o minivacanta (poate cea de 1 mai?) sau pentru un city-break. E un oras superb, in care puteti manca bine, din care va puteti lua suveniruri ieftine si frumoase, dar nu in ultimul rand, un oras in care aveti multe de vazut. In plus, Balatonul e relativ in apropiere, nemaivorbind ca si Austria e relativ aproape. Pentru articolul de astazi v-am pregatit un scurt ghid despre Budapesta, nu neaparat despre ce aveti de vizitat in oras, ci despre cum va puteti orienta in oras si care sunt optiunile voastre pentru a nu cheltui foarte multi bani.

Daca alegeti sa mergeti cu avionul in Budapesta, aeroportul Liszt Ferenc e la 16 km de oras, cu mentiunea ca exista curse regulate, plus ca oricand exista si posibilitatea de a lua taxi (desi e aproape intotdeauna ceva mai scump). Daca mergeti cu trenul, aveti 3 gari principale in care puteti ajunge: Keleti Pályaudvar, Nyugati Pályaudvar si Déli Pályaudvar. Ele sunt in puncte cardinale diferite ale orasului.
budapesta 7

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

budapesta 5

budapesta 4

budapesta 3

budapesta 2

parlamentul maghiar
Multa lume nu stie, dar cei care calatoresc din Viena spre capitala Ungariei au posibilitatea de a calatori pe apa la bordul lui feribot. Calatoria dureaza aproximativ 6 ore, iar costul e de circa 100 de Euro de persoana.

Recomandarea noastra este sa va cumparati un city card cu o valabilitate de 72 de ore. Cu ajutorul acestui card veti putea calatori gratuit prin oras, plus ca veti beneficia de reduceri semnificative sau chiar de gratuitate la vizitarea muzeelor si a celorlalte destinatii turistice din capitala Ungariei.

O ultima recomandare inainte de a incheia acest articol: in zona Vaci Utca (principala zona de cumparaturi din Budapesta) sunt si multe restaurante cu specific. Vizitati-le, pentru ca gastronomia maghiara e geniala si extrem de gustoasa.