close

Italia are peisaje deosebite, cultură, istorie bogată.

Foligno este un oraş din Provincia Perugia. Pe 11 aprilie 1472, la Foligno a fost tipărită prima carte în limba italiană, şi anume ”Divina Comedie” de Dante Alighieri.

divina_-commedia
foligno-centro-storico
foligno

Foligno are un centru istoric cu palate și biserici de interes deosebit. Nu ratati Domul cu faţada care a fost realizată de  Rodolfo și Binello, Palatul Primăriei și Palatul Trinci. Dintre biserici, amintim Biserica romanică Santa Maria Infraportas şi Biserica San Salvatore.

domuldinfolignoDomul din Foligno

duomo-foligno-altare

Quarrata este o comună din celebra regiune Toscana. Leonardo da Vinci a privit cerul de acolo dintr-un castel. I-a plăcut foarte mult şi a folosit cerul drept fundal pentru ”Gioconda”.

quarrata
quarrata2

Sulmona este  un oraş din regiunea Abruzzo. La Sulmona s-a născut poetul Ovidiu. Strada principală se numește Corso Ovidio.

sulmona
sulmona2
sulmona3Apeductul din Sulmona

Un exemplu remarcabil de inginerie medievală
Apeductul  din Sulmona a fost construit în 1256. Cele 21 de arce sunt împărțite în trei secțiuni diferite, cu scopul de a transporta apa de la râul Gizio până la Sulmona în vale.

Piaţa Garibaldi este cea mai mare din Sulmona.

piazza-garibaldi

fantanapiatagaribaldi

Sulmona este capitala migdalelor acoperite cu zahăr. Cele mai multe confetti sunt produse în Sulmona. Puteţi vizita şi Muzeul Confetti Pelino.

confettipelinomuseum

Maccheroni alla chitarra sunt o varietate de paste cu ou specifice Abruzzo. Vinul Montepulciano este şi el din aceeaşi regiune.

pasta-alla-chitarra-allabruzzese
montepulcianowine

Bojano este o comună din regiunea Molise. Acolo se produce mozzarella din lapte de vacă. Tot la Bojano se găseşte cel mai vechi castan din Italia.

bojano
bojano2
rodolfo-papa-cattedrale-di-bojano-12

Bojano înseamnă artă, cultură. Ca obiective turistice amintim  vechea Biserică a Sfântului Erasmus, Catedrala Sf. Bartolomeu, a cărei construcție acoperă o perioadă  de peste 2.000 de ani, Biserica Santa Maria dei Rivoli  construită pe ruinele unui templu roman dedicat lui Venus. Palatul Colagrosso adăposteşte Muzeul Civic, având doua secţiuni: Arheologie și Paleontologie, o colecție de fosile și o colecție Pinto, cu peste 200 de artefacte istorice.

cattedrale-di-san-bartolomeo-di-bojanoCatedrala Sfântului Bartolomeu

colagrosso-bojanoPalatul Colagrosso

 

 

Tags : europaItaliamuzeu