close
Statele Unite ale Americii

Obiective turistice in New York recomandate de localnici

New York-ul ramane una dintre cele mai vizitate orase din lume, atat de catre americani, cat si de turisti din toate colturile lumii. Totusi, multe dintre atractiile obisnuite, despre care tot am mai vorbit pe aici, sunt destul de overrated, astfel ca astazi ne-am hotarat sa vorbim despre obiective turistice in New York, dar unele recomandate de localnici, non-traditionale cum ar veni.

1) Mergeti la plimbare de cealalta parte a raului, pe Brooklyn Heights Promenade. Se vede tot Manhattan-ul, iar peisajul e fantastic.
brooklyn-heights-promenade

2) Din zona de promenada mergeti spre Brooklyn Bridge Park, acolo unde este si un carusel interior, bun ca sa eliberati copilul din voi.
brooklyn-bridge-park

3) Traversati podul Brooklyn – unul dintre cele mai vestite poduri din lume, mai ales daca e o zi senina. Multa lume fericita, multe ambarcatiuni, peisajul chiar merita!
podul-brooklyn

4) Nu doar central Park merita vizitat, ci si Prospect Park in Brooklyn. La fel de linistit, poate nu la fel de mare, dar oricum, merita macar o ora din timpul vostru.
prospect-park-in-brooklyn

5) Tot in Brooklyn aveti Transit Museum, ca sa vedeti cum aratau metrourile in urma cu 110 ani (in 1906 noi nici nu aveam curent prea mult) si alte masinarii folosite de transportul public in comun al vremii.
transit

6) Sunteti sportivi din fire si vreti sa vedeti orasul la picior si sa si ramaneti cu o medalie? Inscrieti-va intr-unul dintre circuitele de alergat care au loc in New York in fiecare weekend. Cursele au o distanta care incepe de la 2,5 kilometri si ajung pana la 21 de kilometri.
cross

7) Va plac animalele? Atunci Bronx Zoo e locul in care trebuie sa mergeti. E poate cea mai mare si mai bine ingrijita gradina zoologica din aceasta parte a Statelor Unite.
bronx-zoo

8) Mai ales primavara, mergeti la pas prin West Village. E un cartier rezidential linistit, select, in care puteti intelege ce inseamna viata de zi cu zi pentru un american.
stroll-through-the-west-village

9) Inchiriati o bicicleta si plimbati-va pe faleza raului Hudson, mai ales prin Hudson River Park.
hudson

10) Brooklyn Musemum e un loc pe care nu puteti sa-l ratati, un muzeu non-traditional, neplictisitor, pentru oameni de toate varstele!
spend-an-afternoon-wandering-around-the-brooklyn-museum