close
georgia

Kutaisi şi Batumi, două destinaţii interesante din Georgia

Oraşul Kutaisi din Georgia

Se află la 220 de kilometri de Tbilisi. Este capitala istorică a  vechiului Regat Colchis și al doilea  oraș ca mărime al Georgiei. Kutaisi este renumit pentru Mănăstirea Gelati și Catedrala Bagrati,  ambele din Patrimoniul  Mondial UNESCO.


De vizitat în Kutaisi:

Mănăstirea Gelati

Biserica principală a mănăstirii a fost construită în 1106 de regele Georgiei,  David al IV-lea  (regele care a eliberat Georgia și Armenia de turci și  care a fost autorul a numeroase reforme importante,  obţinând cea mai mare victorie din istoria Georgiei în  Bătălia de la Didgori din 1121).

Muzeul Sportului

Muzeul găzduiește colecții de medalii, cupe, premii, fotografii ale campionilor olimpici georgieni, dar şi mondiali. Există și înregistrări audio-video, filme despre sportivi, arhive personale ale sportivilor cunoscuți.

Fântâna Colchis

Este o fântână cu 30 de statui, copii ale culturii Colchis.

Catedrala Bagrati

Datează din secolul 11. Catedrala a fost construită în 1003 de Bagrat al III-lea.
A fost complet renovată între 2009 și 2012, cu un amestec de piatră veche și nouă și câteva secțiuni din oțel. Din  1994 este în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Peştera Prometheus

Descoperită în regiunea Imereti în 1984, Peştera Prometheus este una dintre minunile naturale ale Georgiei, oferind vizitatorilor imagini spectaculoase:  stalactite, stalagmite,  cascade pietrificate, râuri subterane și lacuri.

Oraşul Batumi din Georgia

Este o destinaţie deosebită, având şi port.

Obiective turistice din Batumi:

Grădina Botanică

Grădina Botanică Batumi a fost înființată în 1912 de botanistul  și geograful Andrey Krasnov. Grădina are o suprafață de 111 hectare. Plantele sunt din Asia de Est, America de Nord, Noua Zeelandă, America de Sud, Himalaya, Mexic,  Australia.

Parcul 6 Mai

Este unul dintre cele mai vechi parcuri din Georgia. Acolo există un lac frumos, Lacul Nurigeli,  un Delfinariu, o Grădină Zoologică și un Acvariu.

Dancing Fountains  (Fântânile Dansante)

Un  lac ornamental găzduiește Fântânile  Dansante, un spectacol cu lumini, muzică și apă.

 

 

Tags : batumigeorgiakutaisi