close
Destinatii ⇣Spania

Locuri frumoase de vizitat în însorita Spanie

Aledo  este un sat medieval din regiunea Murcia, sudul Spaniei. Acolo se găseşte la Torre del Homenaje, turn construit între secolele 13 şi 14. Era o construcție defensivă, dar şi de putere în zonă.

Defileul La Hermida

Este cel mai lung defileu din  Spania. Are 21 de kilometri.

Talavera de la Reina

Este un oraş din provincia Toledo. Se află la mai puţin de o oră şi jumătate de Madrid. Este celebru datorită ceramicii. Producţia de azulejos smălţuite şi pictate manual a înflorit în secolul 15, iar coloniştii spanioli au dus în Mexic modul de realizare a ceramicii.

Ca obiective turistice din Talavera de la Reina, amintim: Muzeul Ceramicii Ruiz de Luna. Grădinile Prado, Bazilica Nuestra Señora del Prado, Teatrul Victoria.

Muzeul Ceramicii se găseşte în Piaţa San Augustin.

Grădinile Prado

Înconjoară bazilica de unde vine numele grădinilor. Acestea reprezintă un amestec de diferite stiluri europene și arabe, predominant fiind stilul  grădinii franceze. Designul și construcția  au fost făcute în 1864, dar  au existat renovări, restaurări.

Bazilica Nuestra Señora del Prado

Regele Filip al II-lea a numit-o Capela Sixtină a Ceramicii. Bazilica  este   decorată cu azulejos (plăci de  ceramică) de  Talavera din secolele 16, 17 și 20.

Teatrul Victoria

 

În 1912, Miguel Fernandez Santamaría, om de afaceri din Talavera de la Reina,  a construit teatrul  şi l-a numit după fiica sa, Victoria, un nume pe care cumpărătorul  Felix Moro l-a  schimbat după câțiva ani în Mariana.

După reabilitare,  teatrul avea din nou în 1994  numele Victoria.

Din punct de vedere arhitectural este  combinație de arhitectură modernistă cu balcoane metalice  și azulejos de Ruiz de Luna, unul dintre cei mai celebri ceramişti ai orașului, fiind reproduse motive alegorice ale muzicii și teatrului. Interiorul este în stil francez.

Parque Nacional de las Tablas de Daimiel

Acest parc naţional se găseşte la 30 de kilometri de oraşul Ciudad Real. Este una dintre zonele mai puţin cunoscute ale Spaniei. Acolo sunt păsări acvatice, iar păsările migratoare sunt numeroase. Pot fi admirate specii de raţe, păsări acvatice cu creastă, stârci purpurii.

Oraşul Vitoria-Gasteiz

Este capitala Comunităţii Autonome Basce din nordul Spaniei.

Datorită spaţiilor verzi, Vitoria a fost numită de  Comisia Europeană Capitala Verde a Europei în 2012.

Oraşul a fost fortificat în 1181 de regele Navarrei, Sancho al III-lea.

Obiective turistice:

Catedrala Santa Maria

Cunoscută de localnici drept “catedrala veche”,  clădirea este un exemplu de arhitectură gotică. A fost concepută la începutul secolului al XIII-lea de  regele  Alfonso al VIII-lea ca biserică-cetate.

Parcul Florida

Creat iniţial în 1820 drept  Grădină Botanică, acest parc se află chiar în centrul orașului.  Inspirat de grădinile franceze de la începutul secolului al XIX-lea,  adăposteşte peste 90 de specii de copaci și 70 de specii de plante. Cele mai importante 40 de specii au plăcuțe de identificare.

În parc există două cafenele / baruri. Ambele au terase în aer liber.

Palatul Ajuria Enea

Din 1980, Palatul Ajuria Enea a fost reședința președintelui din Țara Bascilor. A devenit echivalentul basc al “Casei Albe”.

Palatul a fost construit în 1920 de  arhitectul elvețian Alfred Baeschlin ca reședință privată pentru omul de afaceri local Serafín Ajuria Urigoitia.

Clădirea este un exemplu  de arhitectură neo-bască. Fațada  are arcade duble, balcoane și elemente heraldice la primul etaj, ferestre arcuite la nivelul superior. Interiorul conține elemente de valoare istorică și artistică.

Muzeul Fournier

Este găzduit de Palatul Bendaña. Palatul este un edificiu renascentist datând din secolul al XVI-lea. Din exterior seamănă cu o casă medievală fortificată, în timp ce interiorul are o arhitectură renascentistă. Acolo se găseşte Muzeul Cărților de Joc (numit “Naipes” în limba spaniolă). Muzeul expune una dintre cele mai bune colecții din lume. Compania de cărți Naipes Heraclio Fournier a avut sediul în Vitoria, iar fondatorul a donat colecția sa privată muzeului. Sunt cărţi de joc din întreaga lume, dar și unele dintre vechile mașini folosite în producția lor. Este  un muzeu cu adevărat unic.

 

 

 

 

 

Tags : frumoaselocurispania