close

Lisabona este capitala Portugaliei si este situata pe malurile raului Tagus. Este o metropola de deal si reuseste sa ofere un adevarat spectacol al naturii.
Daca va decideti sa vizitati Lisabona veti patrunde intr-o lume total diferita! Aici spectaculozitatea trecutului se imbina perfect cu accentele moderne si confera o stare de: ” DA se poate!”. Da…noi ca fiinte umane rationale putem sa ne respectam trecutul istoric, sa il conservam si sa il adaptam timpurilor in care traim.

Fiecare cartier de aici formeaza un labirint de stradute pline de taverne si cafenele. Daca plecati la pas prin oras nu va faceti griji ca nu veti avea unde sa va asezati sa va racoriti si sa va luati un pic de ragaz.

Va recomandam sa mergeti sa vizitati Lisabona in timpul verii. Mirosul florilor de begonie si evenimentele desfasurate in aceasta perioada va vor captiva iremediabil si veti visa cu ochii deschisi.

Pe 12 iunie se sarbatoreste Fiesta. Este un eveniment inchinat Sfantului Anton, protectorul orasului. Se organizeaza nunti in aer liber, petreceri stradale si o parada pe cea mai importanta strada din oras: Avenida da Liberdade. Va veti distra alaturi de localnici si va garantam ca veti surprinsi de cata energie si pofta de viata au. Voi veti obosi si va veti aseza pe scaun la o masa, iar ei vor continua sa danseze si sa cante.

lisabona2

lisabona1

lisabona3

lisabona4

lisabona5

lisabona6

lisabona7

lisabona8

lisbon_sunset_0

Numeroasele castele, biserici, manastiri, muzee amintesc de mostenirea fabuloasa a istoriei si creioneaza un spatiu stravechi unde numeroase civilizatii si-au dat intalnire si au lasat o amprenta vesnica in istoria umanitatii. Manastirea Jeronimo, Turnul Belem, muzeul Calouste Gulbenkian, Castelo de Sao Jorge, Palatul Ajuda sunt cateva din obiectivele turistice care definesc Lisabona.
Tabloul este completat de grandioasele constructii moderne, cum ar fi Podul Vasco da Gama sau Oceanarium, oferind astfel orasului o panorama unica.

Lisabona, orasul trecutului intr-o lume a viitorului !

Tags : lisabona