close
Destinatii ⇣EuropaLituania

Lituania – tara cu cele mai multe berze din Europa !

Lituania este o tara situata in Europa de Nord si are iesire la Marea Baltica. Este un taram cu oameni veseli si care se bucura in fiecare zi de trecerea prin viata. Nu este o tara extraordinar de bogata, locuitorii de aici avand salarii destul de mici in comparatie cu marile state europene. Dar se pare ca pentru locuitori asta nu reprezinta o problema. S-au obisnuit cu stilul lor de viata si mereu sunt in stare sa va ofere tot ce au ei mai bun chiar si putinul pe care il au. O plimbare prin orasele si catunele Lituaniei este un adevarat deliciu. Este o tara ce a avut grija sa isi conserve istoria si sa o ridice la asteptarile moderne.

lituania (1)

Desi nu sunt cel mai bogat popor, au cei care au impresionat de cat de bine s-au mobilizat si au reusit sa depaseasca criza ce a izbucnit in 2009.  Lituania este de altfel  tara care se mandreste poate cu cele mai bune drumuri din Europa de Nord. Astfel ea se afla si pe lista celor mai bune cai rutiere pentru marfa din intreaga Europa.

lituania (2)

Lituania este denumita si tara berzelor. Este de altfel si pasarea ridicata la rang de caracter distinctiv al acestei tari. Pe toata suprafata sa se gasesc aproximativ 13.000 de perechi. Probabil la ei chiar am putea aplica mitul cum ca copii sunt adusi de barza. 🙂

lituania (4)

Cel mai mare oras al Lituaniei este Vilnius, cu peste 500.000 de locuitori, urmat de Kaunas, Klaipeda, Siauliai, Panevezys, Alytus, Marijampole, Mazeikiai, Jonava si Vilnius.

lituania (6)

Sunt un popor ce iubeste sportul si il practica cat de des se poate. De altfel se spune ca ei sunt destul de buni si la bascket, un sport american de altfel. Se pare ca au reusit sa imprumute de la fiecare alta natiune cate ceva. Si apoi au reusit sa isi perfectioneze tehnica.

lituania (3)

lituania (5)

In concluzie, Lituania este o tara pe care va recomand sa o vizitati, nu sa locuiti aici. Asa cum v-am spus la inceput, salariile sunt destul de mici si nu ati simti ca progresati, ci mai degraba ati stagna. Iar pentru ca au venituri mici, costurile unui sejur in Lituania sunt foarte avantajoase. Si va veti bucura ca ati mai adaugat o tara pe lista locurilor vizitate la un pret atractiv.

lituania5

Daca aveti curiozitati despre Lituania, va astept intrebarile in rubrica de comentarii a articolului sau printr-un email !

Tags : Lituania