close
Destinatii ⇣

Un oraş indian celebru de vizitat: Kolkata

Kolkata este oraşul palatelor. Se numea Calcutta în trecut. Este al doilea oraş al Indiei, capitala Bengalului de Vest.

Kolkata are un rol cultural important.

În 1686, an important din istoria sa, englezii au construit prima fabrică din zonă şi au ridicat Fortul William.

În oraş au loc în fiecare an festivaluri de teatru şi film, concerte, târguri.

În Kolkata s-a născut poetul Rabindranath Tagore, laureat al Premiului Nobel în 1913 şi cineastul Satyajit Ray, câştigător al Premiului Oscar în anul 1991.

Iată câteva obiective turistice interesante:

Rezervaţia Sundarbans Tiger

Puteţi vedea peste 300 de tigri bengalezi regali, cerbi pătaţi, manguste, reptile, leoparzi pisică.

Grădina Botanică

A fost deschisă în 1786. Este impresionantă. Cactuşii, palmierii, dar şi Ficusul Bengali (Marele Banyan) în vârstă de peste 250 de ani sunt unele dintre atracţii.

Râul Hooghly, afluent al Fluviului Gange traversează Kolkata.

Cel mai mare parc din oraş, Maidan

Un monument important din parc este Memorialul Victoria din marmură albă, ridicat în prima jumătate a secolului 20 în memoria Reginei Victoria a Marii Britanii.

Aproape de acest Memorial este Spitalul General, locul unde Sir Ronald Ross, medic englez, a identificat agentul microbian al malaiei. Sir Ronald Ross a câştigat Premiul Nobel.

Rabindra Sadan

Este o sală de concerte care poartă numele poetului Rabindtanath Tagore.

În Kolkata există inclusiv biserici creştine, temple hinduse. Cel mai vechi edificiu creştin din oraş este Biserica Armenească a Sfintei Fecioare.

Catedrala Sfântul Pavel din secolul 19 este prima biserică episcopală din Orient. Arhitecura hindusă este îmbinată cu cea gotică. Sculpturile de lemn şi picturile înfăţişează momente din viaţa Sfântului Pavel.

Templul Jain este un ansamblu de patru clădiri. Cel dedicat lui Sri Sital Nath are decoraţiuni cu oglinzi, pietre colorate, vitralii şi mozaicuri.

Templul Dakshineswar Kali datează din secolul 19. Are o cupolă mare şi nouă cupole mai mici. Templul este închinat Zeiţei Kali, dar are şi 12 altare ale Zeului Shiva.

Cei care vizitează Kolkata merg şi la mormântul Maicii Tereza, cea născută în Macedonia. Ea a ajutat oamenii din Kolkata.