close

În țara noastră se găsesc locuri frumoase și unice. Iată câteva dintre ele:

În Tulcea există Lacul Cuibul cu Lebede.
Lacul Cuibul cu Lebede este un mic paradis din Tulcea, dar puțină lume știe. Plimbările cu barca pe acest lac sunt de neuitat.


Vaslui – Movila lui Burcel, Miclești
Movila lui Burcel este o arie naturală de interes național. Are o suprafață de 12 ha. Este un loc preferat al botaniștilor  datorită speciilor floristice rare . În vârful Movilei se află Mănăstirea Sfinții Împărați Constantin și Elena, o mănăstire ortodoxă din 1996. Toate construcțiile ridicate pe Movila lui Burcel sunt din lemn.


Vâlcea – Cascada lui Ciucă
Proprietarul pensiunii „Paradis” din Mălaia, Pavel Ciucă, este îndrăgostit de România. Pasiunea lui față de geografia țării noastre este binecunoscută.  Într-o zi a urcat la cascadă cu o ruletă împreună cu fiul său și a stabilit că este cea mai înaltă cascadă din România. Conform datelor strânse, cascada are oficial 80 de metri de cădere liberă, și nu în trepte, cum e la Cascada Cailor. Mai poartă denumirea de Cascada Scoruș sau  Cascada de la Mălaia.


Călărași – Insula Păcuiul lui Soare
Acolo puteți pescui, admira natura sau să vă scăldați în apele calde ale Dunării. Locul are valoare istorică, dar și biodiversitate.


Staţiunea „exotică” de la Berzasca

Prima stațiune lacustră din România se găsește în județul Caraș-Severin. Poartă denimirea de satul lacustru Berzasca.

Un complex cu 15 căsuțe  în stil rustic, construite la aproximativ  20-30 de  metri de mal, ne duce cu gândul la o vacanţă exotică.


Templul Coral, Bucureşti

Se găsește  pe strada Sfânta Vineri, aproape de Piața Unirii.

Acest edificiu  este cel mai mare lăcas de cult mozaic din România. A fost ridicat la jumătatea anilor 1800 ca  replică a sinagogii Tempelgasse din Viena distruse de nazişti în Al Doilea Război Mondial.

Tags : locuriromaniaunice