close
Diverse turism

Obiceiuri gastronomice in lume

Stim ca sunteti cu totii inebuniti dupa calatorii. Totusi, un lucru de care adesea ne-am, si probabil si voi v-ati izbit, au fost diferentele culturale. De exemplu, in plimbarile noastre prin Europa si prin lume, in general, am descoperit ca pana si cand vine vorba de mancare, oamenii au obiceiuri gastronomice diferite. Va scriu asta in ideea in care nu vreti sa va aflati intr-un faux pas de toata frumusetea atunci cand calatoriti. Iata cateva aspecte:

1) In Chile, totul se mananca cu cutitul si furculita, pana si cartofii prajiti. Daca sunt luati cu mana, majoritatea oamenilor privesc asta ca pe o dovada de proasta crestere.
mancare chile

2) In anumite zone rurale ale Chinei, pestele nu trebuie mancat pe rand pe fiecare parte si in niciun caz nu trebuie intors de pe o parte pe alta, fiind considerat un semn de ghinion.
mancare china

3) In Etiopia, familiile mananca la comun si nu se folosesc farfurii individuale. Din contra, totul se mananca cu mana cu ajutorul lipiilor.
mancare etiopia

4) In Georgia, daca sunteti invitat la o cina la care are loc un toast initial, paharul de vin se bea complet imediat dupa toast si in niciun caz cate putin pe parcursul serii.
vin georgia

5) In Germania, daca vreti sa incercati Weisswurst, atunci trebuie sa stiti ca el este facut proaspat si trebuie consumat cat mai rapid. Acesta este motivul pentru care ii gasiti la preturi mici in timpul dupa amiezei. Sunt carnatii care nu s-au vandut.
Weisswurst germania

6) In India, mancarea se mananca cu mana dreapta, intrucat mana stanga este considerata a fi necurata.
mancare india

7) Daca nu vi s-a oferit parmezan in Italia, inseamna ca cei de acolo considera ca pentru felul de mancare respectiv, adaugarea parmezanului e un fel de…blasfemie. Sa nu fiti surprinsi daca cereti parmezan si lumea se va uita ciudat la voi.
parmezan italia

8) In Korea, cand vi se ofera o farfurie cu mancare, luati-o cu ambele maini, tocmai pentru a arata ca oferiti respect si recunostinta gazdei. De asemenea, masa nu incepe decat atunci cand cel mai batran s-a asezat la masa.
parmezan italia

9) In Nepal si in alte tari asiatice, nu e bine sa luati mancare din care nu ati fost servit si, de asemenea, asigurati-va ca atunci cand va ridicati de la masa, toata lumea a terminat de mancat.
nepal