close

Madeira a fost descoperită de navigatorii portughezi în 1419. Are peisaje impresionante, flori şi fructe. Sunt şi evenimente importante: Carnavalul; Festivalul Florilor; Festivalul  Atlanticului; Festivalul Vinului.

Funchal este capitala insulei, are Grădini Botanice, un port. De Anul Nou puteţi urmări un foc de artificii spectaculos. Aeroportul din Funchal se numeşte Cristiano Ronaldo, singura pistă de aterizare este scurtă, iar peisajul este unic.

 

În Funchal se găsește piața alimentară numită Mercado dos Lavradores. Piața Fermierilor a fost la început un fel de bursă a produselor agricole de pe insulă. Veți găsi inclusiv multe fructe exotice.

În capitală există și Grădina Tropicală Monte Palace. Se găsește la 600 de metri deasupra nivelului apei, având peste 7 hectare. Sunt flori exotice, o Grădină Japoneză, lebede, păuni, inclusiv cel mai mare vas ceramic de pe Glob atestat de Cartea Recordurilor.

Pe insula Madeira sunt flori și fructe, stânci uimitoare și cascade.

Orașul Porto Moniz

Este celebru datorită piscinelor naturale care au apărut datorită vulcanilor. Se găsește la nord-vest de Funchal.

Cascada 25 Fontes din Munţii Rabaçal 

Măsoară 30 de metri. La baza ei sunt stânci acoperite de mici plante şi o piscină naturală.

Casele tradiţionale din oraşul Santana

În Santana există un parc despre istoria şi cultura insulei Madeira, veţi putea urmări filme despre aceasta, veţi vedea casele tradiţionale triunghiulare, mici şi cu acoperişuri de paie. Sunt cu pereţi albi şi uşi roşii. Erau folosite de fermierii locali, acum fiind atracţii pentru turişti. Casele se numesc palheiros.

 

 

 

 

Tags : insulamadeiraportugheza