close

Pe lângă destinaţiile obişnuite, cunoscute de turişti există unele inedite. Peisajele impresionante vă vor atrage atenţia.

Iată câteva dintre acestea:

Tinovul Mohoş din judeţul Harghita

Este o Rezervaţie Naturală, o mlaştină formată într-un crater vulcanic. Acolo este muşchi de turbă. Dintre plante amintim de roua cerului, plantă carnivoră rară, dintre vieţuitoare, păsări, amfibieni, reptile, urşi.

 

Mănăstirea Piatra Scrisă

Se găseşte în apropiere de Caransebeş. Lăcaşul de cult este construit în stâncă. Pe stâncă este pictată Sfânta Treime. Această pictură a fost descoperită când se lucra la tunelul pentru calea ferată. Pentru a proteja Sfânta Treime a fost deviată construcţia tunelului.

Magna Curia sau Castelul Bethlen este un edificiu din Deva. Este sediul Muzeului Civilizaîiei Dacice și Romane. În curte adăpostește un lapidariu unde sunt expuse pietre vechi.

Clădirea a fost locuința comandantului armatei transilvănene.

 

 

 

Ferestrele de la Zăplaz

În Munții Piatra Craiului, pe traseul La Lanțuri sunt niște stânci deosebite. În trecut, acolo era mare. Natura a sculptat acele forme inedite.

Peștera Veterani, Cazanele Dunării

Cazanele Dunării reprezintă un defileu. Cazanele Mari au 4 kilometri, iar cele Mici 3 kilometri. Dunărea are în zona Cazanelor cea mai mare adâncime.

Sculptura lui Decebal are 42,9 metri în înălțime. Este cea mai înaltă sculptură în piatră de pe continentul european. A fost realizată în 10 ani de 12 sculptori.

Peștera Veterani poartă numele generalului Federico Veterani. Acolo se poate ajunge doar cu barca. Se găsește în zona Cazanelor Mari, la aproape 70 de metri deasupra apei. Numele din trecut al grotei era Peștera Piscabara. Peștera a avut un rol militar, era supravegheată inclusiv navigația pe fluviul Dunărea. Se spune că în grotă este Sanctuarul lui Zamolxis, Zeul Dacilor.

 

 

Tags : locuriromaniaunice