close

Ibiza nu este doar o insulă unde au loc petreceri. Sunt locuri unde farmecul rural este păstrat. Câmpurile cu migdali şi smochini, livezile de măslini, turmele de oi fac parte şi ele din Ibiza. Această insulă este cea mai apropiată de Spania continentală. Este înconjurată de insuliţe şi stânci frumoase. Linia de coastă are o lungime de 200 de kilometri, cu golfuri mici, plaje şi peşteri.

Ibiza face parte din grupul Insulelor Pitiusas, “Insulele cu pini”, cum erau numite de greci. Pe insulă au fost şi fenicieni, cartaginezi, romani. În 1960, hipioţii au făcut cunoştinţă cu insula.

În anii 1990,  Ibiza a intrat în Cartea Recordurilor drept insula unde sunt cele mai multe locuri de distracţie. Ibiza dă tonul şi în lumea modei.

ibiza
ibiza2

Zona sudică este reprezentată de lacurile sărate de unde este extrasă o bogăţie: sarea de mare.

Eivissa este cel mai mare oraş de pe insula Ibiza. Dalt Vila (Oraşul de Sus) este zona veche din Eivissa. Dalt Vila este în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1999.

eivissacity

 

 

View_of_the_buzzing_Ibiza_Town
Spain, Balearic Islands, Ibiza (Eivissa), Ibiza-City: Old Town District Dalt Vila, cathedral | Spanien, Balearen, Ibiza (Eivissa), Ibiza-Stadt: Altstadtbezirk Dalt Vila, Kathedrale

Catedrala Santa Maria de las Nieves  (Sfânta Maria a Zăpezilor) din Dalt Vila datează din 1592.

santamariacathedral

Portal de ses Taules este poarta principală din oraş. Este decorată cu blazonul lui Felipe al II-lea.

ibiza_dalt_vila_entrance

Museu Arqueologic este un muzeu arheologic unde sunt expuse obiecte preistorice şi relicve din timpul stăpânirii cartagineze, romane şi maure. Veţi putea admira şi statuete, monede, obiecte de sticlă.

muzeuarheologic

Biserica Santo Domingo a fost construită în secolul 16. Este în stil baroc. Are plăci ceramice pe cupole şi picturi frumoase pe pereţi şi pe podea.

santodomingo-biserica

Es Mercat Vell este o celebră piaţă. Hala seamănă cu un templu antic grec şi datează din 1873. Găsiţi fructe şi legume de toate felurile.

esmercatvell

Sant Jordi de Ses Salines este un sătuc aflat pe drumul care duce de la Eivissa la aeroport. Cel mai important obiectiv turistic este Biserica albă Sant Jordi. Datează din secolul 15.

sant-jordi-pueblo
santjordichurch

Ses Salines se găsesc în sudul insulei Ibiza. Sunt saline naturale, în trecut fiind numite “Grădinile de sare”. În 1992, zona  a fost declarată Rezervaţie Naturală. Plaja din zona Ses Salines se numeşte Platja de Salines şi este renumită pe insulă.

sessalines
ses_salines
salinas

La aproximativ 5 kilometri de orăşelul Sant Josep puteţi admira Cova Santa. Este cea mai mare peşteră de pe insulă, stalactitele având lungimea de aproape 12 metri.

cueva_1
cueva_3

Sant Antoni de Portmany este al doilea oraş ca mărime din Ibiza. Era numit Portus Magnus în perioada romană. În 1960 a fost transformat în staţiune.

santantoniportmany

Biserica Sant Antoni Abat datează din secolul 14. A fost construită pe un deal cu scopul de a apăra locuitorii de piraţi. La început, pe acoperiş erau arme pentru ca localnicii să fie în siguranţă când oraşul era invadat.

 

santantoniabat

În Sant Antoni de Portmany se găseşte sculptura ”Oul lui Columb”.

Cluburile Es Paradis şi Eden sunt celebre.

es-paradis-club

Cala Vadella este o mică staţiune cu o plajă foarte frumoasă.

 

 

Cala Vadella in Ibiza with turquoise water in balearic islands
Es Canar este o staţiune populară, la 4 kilometri de oraşul Santa Eularia des Riu. Sunt păduri cu pini şi un golf. Piaţa hippy de acolo are succes. Se ţine miercurea în perioada mai-octombrie. Este cea mai mare piaţă din Ibiza. Puteţi cumpăra de acolo haine şi bijuterii.
Ibiza-Es-Canar-Beach
es-canar1

 

 

 

 

 

 

 

Tags : deosebitaibizainsula