close
Destinatii ⇣

Mancaruri populare in Israel

Chiar daca Israel este o tara intr-o zona destul de sensibila, ramane totusi o destinatie destul de populara pentru turism, plus ca exista o comunitate destul de mare de romani stabilita acolo. Pentru astazi ne-am propus sa va aratam cateva dintre cele mai populare mancaruri din Israel, pe care nu trebuie sa le ratati daca ajungeti acolo:

1) Shakshuka – e un fel de mancare servita de obicei la micul dejun, care consta in oua posate cu sos picant de rosii si paine challah, cu verdeata pe deasupra. E o invazie de arome bine imbinate, numai buna pentru a va incepe ziua, plus ca exista o multime de variatii pe care le puteti incerca.
shakshuka

2) Naut – e ingrediente de baza pentru preparate ca Hummus, Msabbaha si Falafel. Daca mergeti in Israel si ratati mancarurile cu naut, va faceti voua insiva un deserviciu, intrucat retetele locale nici nu se compara cu ceea ce gasiti in comertul autohton.
naut

3) Shawarma – chiar daca e un preparat turcesc intalnit la scara larga si la noi, ingredientele si modul lor de portionare este destul de diferit, plus ca pe langa ingredientele traditionale si lipiile facute in aceeasi zi, se folosesc si condimente specifice, care dau un cu totul alt gust mancarii.
shawarma

4) Salate traditionale – uitati de salatele cu rosii, castraveti si ceapa de la noi. Israelienii prefera combinatiile de ierburi, ulei de masline si suc de lamaie impreuna cu rosii, patrunjel, menta si ceapa, vinete marinate sau chiar castraveti murati. Combinatiile sunt un pic ciudate, insa devin rapid foarte populare.
salate

5) Murtabak – e o specialitate pe care o gasiti in special in zona Ierusalimului. E practic o placinta in genul servite in Ardealul nostru, doar ca dupa ce este fripta se unge cu unt si se pudreaza cu zahar. Merita sa incercati, macar ca sa bifati pe lista mancarurilor pe care le-ati incercat prin tari straine.
murtabak