close

Situat in statul frantuzesc Monaco, orasul Monte Carlo se remarca drept cea mai luxurianta destinatie a Frantei. Desi are o populatie de doar 3.000 de locuitori, acest oras impresioneaza si, in acelasi timp, se detaseaza de toate celelalte prin situatia financiara a rezidentilor sai. Dupa cum se poate observa si in imaginile de mai jos, este o destinatie superba, cu un peisaj mirific si o panorama senzationala.

1334059788_294

Monte Carlo inseamna „Muntele lui Charles”(printul Charles al III-lea de Monaco) si este un orasel este situat la poalele muntilor Alpi, pe Coasta de Azur. Odata ajunsi aici, nu trebuie, sub nicio forma, sa ratati schimbarea garzii la palatul Printului Albert de Monaco. Ceremonia este un adevarat spectacol si mii de turisti se strang aici doar pentru a asista la eveniment. Daca va numarati printre ei, atunci trebuie sa stiti ca, in timpul spectacolului, centrul orasului va fi inchis si se va redeschide doar dupa incheiere. Asadar, asigurati-va ca ajungeti la timp.

64226507_1284908602_53414334_orig

63793601_Monte_Carlo1

monaco-479-b

Aproape la fiecare colt de strada din Monte Carlo veti putea zari sculpturi ale masinilor de Formula 1, in general modele vechi, intrucat orasul este renumit si pentru faptul ca aici se desfasoara curse de Formula 1, in speta Marele Premiu de la Monte Carlo, dar si Turneul de Master Series. Chiar si magazinele de suveniruri sunt pline cu obiecte cu aceasta tema si veti gasi de la brelocuri si pana la haine imprimate.

971758_475426679202343_1800823860_n

Cazino-ul este o alta atractie turistica a orasului. Acesta a fost infiintat la cererea printesei Caroline, sotia printului Florestan I, care spera ca, astfel, sa redreseze situatia financiara a familiei Grimaldi, aflata in prag de faliment. Insa renumele cazinoului i se datoreaza lui Francois Blanc, numit si „Magicianul din Monte Carlo”, datorita priceperii sale la jocurile de noroc.

172709_9d1b7abea5faef26c4fda2dc92be2b8a2a675ea3

Alte obiective care merita vizitate in Monte Carlo sunt Muzeul Oceanografic, al carui subsol gazduieste un acvariu spectaculos cu flora si fauna maritima, Muzeul Napoleon, Opera, Parcul Printesei Antoineta, dar si plaja Larvoto, unde puteti petrece momente de neuitat.

Larvotto-Beach

Cat despre hoteluri si restaurante, acestea va vor impresiona inca de la intrare prin lux, eleganta si rafinament, oferindu-va, in acelasi timp, privelisti unice asupra Marii Mediterane. Se poate spune ca preturile sunt acceptabile, avand in vedere ca este un oras al miliardarilor. Legat de acest aspect, trebuie sa vizitati macar o data in viata acest loc, care va va oferi posibilitatea sa observati modul de viata al oamenilor nascuti in lux.

FRNFAIRMON_MONA-l-Argentin-restaurant

Tags : MonacoMonte Carlo