close

Pentru ca ne place sa va ajutam sa va alegeti locurile in care sa mergem in vacanta si sa va facem o lista a obiectivelor pe care sa le vizitati, astazi va oferim un top 10 muzee celebre din lume. In functie de caracteristic acestora puteti sa alegeti sa mergeti sa va petreceti o excursie in orasul de care apartine:

1. Muzeul Luvru din Paris

Este cu siguranta unul din cele mai renumite muzee din lume si printre cele mai vizitate. Indiferent de perioada in care veti ajunge aici, la intrarea in muzeu va trebui sa stati la coada. Este cel care gazduieste pictura si mai celebra a lui Leonardo Da Vinci – Mona Lisa. Pe langa aceasta, veti putea vedea expozitii ale istoriei umanitatii. Este atat de fascinant incat nici macar nu va veti da seama cum a trecut timpul. Pentru a putea sa admirati totul este nevoie de mai mult de o zi petrecuta in aici.

louvre-muzeu

2. Muzeul Hermitage din St. Petersburg – este unul gigantic care gazduieste cea mai mare colectie de picturi din lume. Este un loc umitor care reuseste sa treaca in revista istoria lumii din epoca de piatra pana in prezent. Exista o Camera de Aur catre las afara cuvinte fiecare turist prin opulenta pe care o emana.

muzeul-hermitage

3. Muzeul Britanic, Londra – aici veti vedea galerii dedicate istoriei Egiptului, Greciei, civilizatiei Romane, Asiei si europei Medievale. Reuseste sa traseze o linie prin istoria si cultura umanitatii.

4 Muzeul Egiptean din Cairo – este de asteptat ca aici veti gasi cea mai impresionanta si completa colectie de arta egipteana din lume. Printre miile de comori cum ar fi camera mumiei, muzeul este faimos si pentru artefactele din mormantul lui Tutankhamon.

Egyptian-Museum-Cairo

5. Muzeul Uffizi din Florenta este gazduit in incinta unui palat ce dateaza din secolul 16. Ca orice muzeu care se respecta, detine sute de capodopere, sculpturi renascentiste. Sculptura celebra expusa la acest muzeu este Nasterea lui Botticelli din Venus, o capodopera a perioadei renascentiste.

galeriile-uffizi-din-florenta

6. Muzeul Metropolitan al Artei din New York – este un muzeu remarcabil la fiecare pas si detine de la arta islamica, egispteana sau greaca la picturi indiene si europene. Aici sunt gazduite mai mult de 2 milioane de opere din intreaga lume.

muzeul-art-ny

7 MOMA – New York – este cel mai important muzeu de arta moderna din lume. Acesta detine creatii din secolul al 19-lea pana in prezent. Printre operele de arta sunt inserate picturi celebre de ale lui Picasso si Van Gogh.

Danfoss

8 Muzeul Vaticanul – Roma – aici putem adauga si intreaga regiune a Vaticanului care este un muzeu la fiecare pas. Este o slujire a divinitatii si detine cladiri extraodinar de vechi. Cea mai vizitata cladire de aici este Capela Sixtina pentru celebra pictura a frescei de catre Michelangelo.

vatican_muzeu

9. Muzeul Prado – Madrid – este locul in care orice iubitor de arta trebuie sa mearga. Este unul dintre cele mai importante muzee din lume si, fara indoiala, mandria Madridului. In acest muzeu, veti gasi cea mai mare colectie din lume de picturi spaniole.Exista si ore intre care se poate vizita gratuit. Asa ca va sfatuim sa gustati putin de fascinanta arta expusa aici.

muzeu_del_prado_madrid

10. Muzeul Național de Arheologie din Atena – este locul in care puteti admira capodoperele din Grecia Antica. Fiind gazduite intr-o cladire foarte mare va puteti plimba printre toate operele si sa simtiti ca faceti o plimbare in trecut. Printre statuile celebre se numara cea din bronz a lui Podeidon Artemision care dateaza din secolul 5 i. Hr.

04-muzeu-arheo

Tags : muzee celebre in lume