close
Destinatii ⇣La MunteRomania

Salina Turda – orasul subteran cu proprietati turistice si de tratament

Mereu povestim si va oferim alternative de sejur in afara tarii, in orase cat mai primitoare si mai incarcate de emotie. Uitam sa apreciem valorile pe care le ofera Romania, tara noastra atat de frumoasa. Tocmai de aceea astazi vom vorbi putin despre Salina Turda. In primul rand ea este considerata un adevarat muzeu al epocii miniere infloritoare. Efectiv este incredibil cum la atatia metrii sub pamant exista un loc imbracat in sare care ofera o serie de activitati. Putem considera ca salina este un oras subteran cu toate facilitatile obisnuite.
Din momentul in care a fost renovata si modernizata aceasta reuseste sa atraga anual mii de turisti atat de la noi din tara, cat si din afara.Foarte multe persoane vin aici pentru tratament si pentru proprietatile diverse ale sarii. Dar pe langa acestea, este un loc de vizitat si petrecere a weekend-ului departe de oras. Salina Turda este impartita in mai multe sali, galerii si mine, care constituie posibilele obiective de vizitat in salina.

Galeriile sub pamant se impart in 4 mari mine: mina Rudolf, mina Ghizela, mina Terezia si mina Iosif. Fiecare dintre ele ofera cate o caracteristica unica. De altfel Mina Rudolf este cea mai importanta parte a „orasului”, aici gasind chiar si o roata imensa in care va puteti urca si admira privelistile salinei de sus.

salina-turda7

salina-turda6

salina-turda5

salina-turda4

salina-turda1

salina-turda2

salina-turda3

teren-sport-salina-turda

In interior s-au amenajat tot soiul de obiective si facilitati pentru fiecare: de la spatii de joaca pentru copii la terenuri de tenis si baschet pentru adolescenti si adulti. Ofera chiar locuri de cazare in interior pentru a isi contura statutul de oras subteran. Daca aveti noroc in momentul in care o vizitati puteti partici la evenimente culturale cum ar fi teatru sau concerte de muzica jazz.

Luminile care s-au folosit sunt incredibile. Ii dau o atmosfera feerica si indeamna pe orice sa vina aici. Iar o data ajunsi nu va veti mai dori sa plecati. Trebuie sa stiti ca in momentul in care coborati in subteran temperaturile scad si trebuie sa aveti cu voi haine putin mai groase pentru ca veti face o schimbare brusca de temperatura.

Informatii utile pentru vizitarea salinei Turda:

– Tariful de intrare in salina este de 20 RON, pensionari 12 RON, iar pentru copii si studenti 10 RON;
– Programul de vizitare a salinei Turda este intre orele 09:00-16:00;
– Este indicat ca temperatura de afara sa fie aproximativ egala cu cea din mina, motiv pentru care cea mai buna

– Perioada de vizitare in salina Turda este primavara sau toamna.
– Pentru grupuri de 20 de persoane sau mai mult, este pus la dispozitie un ghid pe tot parcursul vizitei.

Tags : salina turda