close

Palatul Lascaris din Nisa se numara printre principalele atractii turistice ale orasului alaturi de Basilica  Notre Dame si Promenade des Anglais. Acesta in momentul de fata este un muzeu dedicat instrumentelor muzicale ce poate fi vizitat gratuit in fiecare zi, cu exceptia zilelor de marti si a sarbatorilor legale, in intervalul orar 10:00-18:00.

palatul-lascaris-nisa (4)

Acesta este cea mai mare constructie din seria de vile si palate contruite de fostii locuitori ilustri ai orasului. Palatul dateaza din secolul al XVII-lea si reuseste sa impresioneze prin arhitectura sa aristocratica, tavanele acoperite de fresce si a usilor cu incrustatii rococ din argint.

palatul-lascaris-nisa (3)

Palatul a apartinut familiei Vintimille-Lascaris pana in anul 1802, iar din 1942 a fost cumparat de autoritatile locale pentru a fi transformat intr-un muzeu. Pentru a fi pretabil accesului publicului acesta a intrat in renovare in anul 1962, iar lucrarile au fost finalizate in 1970 cand s-a si deschis.

palatul-lascaris-nisa (2)

Cu siguranta in momentul in care veti patrunde in interior va veti indragosti de decorurile absolut impresionante. Trebuie sa va spun ca accesul spre etajul superior se face de la parter prin intermediul unor scari monumentale amenajate pe margine cu sculpturi. Totul abunda in lux si extravaganta pentru a scoate cat mai bine in evidenta bogatia persoanelor ce au locuit aici si, de ce nu, a zonei.

palatul-lascaris-nisa (1)

Colectia de instrumente muzicale din interior este la fel de impresionanta pentru ca aici veti putea admira unele piese ce apartin chiar evului mediu. Pentru mine punctul culminant al vizitei a fost cand am ajuns in camera cu harpe. Ador aceste instrumente si mi se pare ca muzica lor este hipnotizanta. Daca sunteti pasionati de un instrument muzical fiti siguri ca aici il veti gasi si ii veti putea observa evolutia de-a lungul timpului.

palatul-lascaris-nisa (6)
palatul-lascaris-nisa (5)

Trebuie sa stiti ca la parter se afla expozitiile permanente, iar la nivelul superior in general sunt prezentate cele temporare.

Adresa: 15, Rue Droite,  06300, Nisa, Franta

Tarife acces: GRATUIT

Tags : Palatul Lascaris frantaPalatul Lascaris nisa