close
Destinatii ⇣Spania

Calella, un frumos oraș din însorita Spanie

Calella este un oraș catalan aflat la 58 de kilometri de Barcelona. A fost locuit din secolul I î.Hr. Situat pe coastă, în trecut se făcea comerț cu textile. Acest oraș este în Turul Cataloniei de ciclism. În Calella are loc și Triatlonul Iron Man.

Obiective turistice din Calella:

Farul

Este simbolul orașului, încă funcțional. Inaugurat pe 15 decembrie 1859, are 50 de metri. În 1927 a fost electrificat.

Plajele din Calella

Plaja Garbí este plaja principală. Măsoară 814 de metri lungime. A câștigat multe premii care îi atestă calitatea. Pe plajă se găsesc terenuri de fotbal, terenuri de volei și un teren de baschet. A primit Steagul Albastru al Europei din 2004 în fiecare an.

Plaja Les Roques  are  750 de metri lungime. Este locul ideal pentru cei care practică snorkeling. Acolo sunt pietre și stânci.

Plaja Gran este considerată cea mai bună plajă din întreaga regiune. Are 1.500 de metri lungime. Vara sunt concerte. Există multe baruri pe plajă, terenuri de fotbal,  terenuri de volei și un teren de baschet.

Muzeul Turismului

Prezintă într-un mod interesant și interactiv istoria turismului și efectele acestuia asupra omenirii. Puteți afla lucruri inclusiv despre primii exploratori ai lumii.
Mutur, Muzeul Turismului, are diferite secțiuni care  vor oferi vizitatorilor o viziune transversală a fenomenului turistic. În zona principală de intrare puteți găsi informații despre tema principală a lunii și despre muzeu. În  Sala Turismului  putem aprecia pregătirea călătoriei, de la transporturile utilizate pentru experiența reală de vacanță și, în sfârșit, finalul vacanței și  amintirile pe care le implică aceasta. În sala multifuncțională sunt expoziții temporare și un Centru de Documentare și Cercetare. În Sala Calella ne concentrăm asupra istoriei Calellei și asupra marii revoluții care a început odată cu sosirea primilor turiști în oraș, cu toate implicațiile sociale și economice reprezentate de aceasta și  transformarea Calella într-o destinație turistică de referință.

Parcurile Acvatice Maraventura Sports Park, Water World, Marineland, ultimul având și delfinariu (în apropiere de Calella)

Tags : calellaorasspania